Тернополянам на замітку: тренування в стилі НІІТ – це весело і ефективно

987654

Якщо регулярні пробіжки та правильне харчування не допомагають раз і назавжди позбутися зайвих кілограмів, то ви можете змиритись із цим або переглянути власну систему фізичних навантажень. Для різноманіття можна спробувати НІІТ.

Ефективність НІІТ (інтервальних тренувань) уже давно доведена, а блогери понад рік розхвалюють цю систему. ЇЇ ж першопочатково було розроблено для професійних спортсменів. А мета - покращення результатів, витривалості та швидкості. Дослідження дієтологів та тренерів свідчать, що після кожного інтенсивного інтервального заняття метаболізм жирних кислот продовжується протягом декількох годин після закінчення тренування.

Плюс таких тренувань в тому, що тривалість одного заняття близько 30 хвилин, що дозволяє заощадити час і займатися тоді, коли зручно.

Часто спортсмени і любителі обмежуються тренуванням у 8-10 хвилин. Знавці пропонують тренуватись тричі на тиждень та обирати вправи, які найкраще пасують вашому рівню підготовки. Головне – старання і оптимізм. Для початку можна спробувати 15-20 хвилинні заняття та чергувати вправи.

Сьогодні поговоримо про переваги інтервального тренування, що стимулює процеси на внутрішньоклітинному та гормональному рівнях, допомагає розщеплювати жирові відкладення. Крім того, їх варто виконувати під час «сушки».

 
  1. Економія часу.

Короткі тренування 2-3 рази на тиждень – це прекрасний спосіб для зайнятих людей залишатися у формі та спалити зайвий жир.

 
  1. Здорове тіло.

Фахівці відзначають, що це, безумовно, кращий спосіб покращити роботу серця та дихання, ніж аеробні тренування. Також, знижується ризик цукрового діабету, через нормалізацію метаболізму та підвищення чутливості до інсуліну.

 
  1. Результат вже після 6 дня інтенсивних тренувань.

Після кількох регулярних тренувань тіло виглядає підтягнутим, об’єми зменшуються, а далекі дистанції значно простіше долати.

 
  1. Вільне виконання.

НІІТ не потребує додаткового обладнання чи спеціального місця. Тренуватись можна в спортзалі, в парку чи вдома. Групові чи самостійні заняття – визначатись вам, так само як і з набором вправ. Важлива в інтервальному тренінгу інтенсивність виконання кожної вправи, а не рівень її складності. Ефективними будуть звичайні присідання або спринт, виконаний на межі можливостей, ніж хитромудрі комбінації, де ваша увага розсіється на усвідомлення алгоритму, але не на саме виконання.

Ефективними тренування НІІТ можуть бути лише у разі чергування вправ та дотримання інтенсивності виконання. Програму можна обрати на любий смак. А також підлаштувати під свій рівень підготовки.

Про види вправ ми поговоримо у наступній публікації. Залишайтеся здоровими та бадьорими! Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео