Орест Сарматський

Розпочато лимонний сезон (Агроновини)

Salix Fruits, імпортер / експортер свіжих фруктів, каже, що під час другої хвилі COVID-19, що впливає на країни та регіони, перші партії компанії не стикалися з проблемами, оскільки цьогоріч до «сюрпризів» пандемії компанія вже була готова.

Про це повідомляє Freshplaza.

- Аргентина поки не потерпає від чергового піку пандемії, – сказав Алехандро Моралехо, генеральний директор Salix Fruits. - Тим не менше, поновлення випадків коронавірусу є загрозою для збирання врожаю, упаковки та портових операцій. Тому існує протокол згідно якого відбувається робочий процес.

Очікується, що обсяги експорту посиляться. Аргентина є ключовою країною, яка постачає лимони в міжсезоння.

- Обсяги експорту низькі внаслідок негоди та дощів. Однак у міру покращення погоди та погашення проблем протестів та страйків безробіття в Тукумані, Аргентина повернеться до нормального життя, – сказав Моралехо.

Лимони, які знаходяться в оптимальному стані внаслідок літньої посухи, вже були відправлені до США, Росії, Канади, Близького Сходу та Азії, включаючи перші поставки до Китаю цього сезону. Перші контейнери, відправлені до США, прибудуть до Філадельфії на другому тижні травня.

Нещодавно також було дозволено експорт до ЄС, який був припинений з липня минулого року.

Стало відомо, чим замінити молочну продукцію в раціоні

1502 (Copy)
1502 (Copy)

Молочні продукти є одними з найбільш суперечливих у нашому раціоні.

Одні експерти кажуть про їхню користь, а інші стверджують, що вони здатні нашкодити здоров’ю.

Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

З одного боку, у складі молочних продуктів є білок, кальцій та інші цінні для організму макроелементи, а з іншого, як стверджують експерти, у більшості людей непереносимість лактози і вживання “молочки” викликають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, а також шкірою і загальним самопочуттям. Якщо у вас алергія або ж ви просто вирішили відмовитися від цих продуктів, дізнайтеся, чим їх можна замінити у раціоні.

Альтернативне молоко. Нині у магазині можна придбати будь-яке альтернативне молоко: кокосове, соєве, вівсяне, мигдальне та безліч інших. Більшість із них насичені вітамінами і мінералами, тими, що і звичайне коров’яче молоко. Ви можете вибрати їх собі до смаку і по консистенції, використовувати в різних стравах.

Тофу. Цей сир особливий тим, що він легко переймає  смак того, із чим готується. Тому спробуйте вживати його з якимось продуктом, а не окремо. У 100 грамах тофу міститься 8 грамів білка, тому він може стати гідною заміною молочних продуктів.

Чіа-пудинг. Пудинг із чіа може стати ідеальною заміною йогурту і сиру і вже точно не менш смачною. Робити його можна самостійно. Для цього достатньо просто залити пару ложок насіння чіа будь-яким альтернативним молоком і залишити цю масу у холодильнику на кілька годин. Потім сміливо додавайте сюди свіжі фрукти і ягоди або зробіть із них пюре у блендері. Такий варіант сніданку дуже корисний для здоров’я, тому що в ньому міститься багато білків, клітковини, кальцію та інших важливих мікроелементів.

Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео