Орест Сарматський

Вирощування їстівних квітів виходить на новий рівень (Агроновини)

1401 (Copy)

Компанія Midiflore, розташована на півдні Франції, виводить вирощування квітів і овочів на новий рівень.

У цьому році вона виділила 40 теплиць і 7 відкритих полів під їстівні квіти і ароматичні трави, пише Freshplaza .

Як вважає виробник, це додасть красу і поживні речовини в страви споживачів.

– Їстівні квіти дають дуже багато не тільки декоративному плані, але і в гастрономічному. Вони містять багато вітамінів, – говорить менеджер Midiflore Сільві Рекувро. 

На їхніх полях неподалік від Марселя вирощується більше 50 видів ароматичних трав і їстівних квітів, таких як базилік, часник, петрушка, братки і квіти цукіні.

– Ми збираємо врожай вручну, дбайливо ставлячись до рослин. Таким чином, ніжні квіти не будуть пошкоджені, – ділитися вона.

Виробництво розділене на 40 оброблюваних полів в теплиці, а також на 7 гектарів відкритого грунту.

– Все залежить від виду квітів і сезону вирощування: взимку ми вважаємо за краще теплиці, а влітку садимо у відкритому грунті, – пояснює представник компанії.

До пандемії основним ринком збуту їх продукції були оптові торговці продуктами харчування. З моменту закриття ресторанів компанія більше стала орієнтуватися на товари для кінцевого споживача, в тому числі, часник і декоративні квіти.

Джерело: AgroPortalUa

1402 (Copy)
1402 (Copy)

Через весняні приморозки Україна може залишитися без урожаю фруктів

Через аномальні морози та весняні снігопади українські садівники б’ють на сполох, адже можуть залишитися без урожаю.

— Зима теж була холодною цього року. Дуже багато замерзло все. Вони ледве-ледве намагаються відійти — і знову заморозки, — розповідає садівник Олександр Колодяжний.

Він уже 15 років займається садівництвом. Цього року побоюється, що фрукти через негоду не виростуть. Адже, за його словами, наразі через холодну погоду навіть бджоли не літають, необхідні для запиленні. Тому садівник вважає, що будуть проблеми з урожаєм, навіть якщо потеплішає.

— Цього року склалися якісь унікальні погодні умови, які певною мірою затримали посівну кампанію. Тому що не було тих ефективних температур, які потрібні для того, щоб нормально рослини зійшли, — зазначив доктор сільськогосподарських наук Віктор Вергунов.

Але експерти заспокоюють, що великої біди для врожаю погода не наробила. Попри те, що квітневі заморозки вдарили по посівам, а ґрунт недостатньо зволожений, Українська зернова асоціація прогнозує цього року чи не найкращий урожай за всю історію України. Втім тепло в Україну прийде вже з наступного тижня.

— Найближчі перспективи весняної погоди до середини травня будуть ось такими мінливими і утримуватися. Тобто поки немає такого стабільного тепла або спеки навіть. Помірне тепло, вночі, звичайно, трошки прохолодніше, — пояснює синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Проте, низькі температури і дощі завадили раннім кісточковим і ягодам. Тому чекати в цьому році дешевих черешень або полуниці не варто.

Джерело: kurkul.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео