Орест Сарматський

На Прикарпатті виготовляють унікальний сир по-швейцарськи (Агроновини)

1201 (Copy)

У с.Чесники Рогатинського р-ну Івано-Франківської обл. на кооперативі «Еком» виготовляють унікальний продукт «Чесниківський сир». 

Про це йдеться на сайті «Смак українських Карпат».

Зазначається, що цього року з ініціативи громади, в селі було створено молочний кооператив «Еком», який об'єднав понад 40 селян. Кооператив допоміг односельцям тримати худобу, здавати молоко та отримувати за це гроші.

В той час, якраз Західно-Український ресурсний центр оголосив конкурс проєктів за програмою «Розвиток молочного бізнесу в Україні», що реалізувався за підтримки уряду Канади та фонду Чарльза Стюарта Мотта. Завдяки перемозі в конкурсі, відновили стару молочарню та закупили відповідне обладнання. Сімейні ферми отримали доїльні апарати. Члени кооперативу всі дружно розчистили територію старого пасовища від чагарників, засіяли спеціальною травою, облаштували приміщення.

Спочатку молокопродукцію збували в місцеві магазини, але згодом вирішили спробувати виготовляти тверді сири. Шукали рецепти, пробували експериментувати. Голова кооперативу Олег Журавінський домовлявся про приїзд фахівця-сировара із Швейцарії — Норберта Буррі.

Іноземець спочатку працював як волонтер, допомагав з рецептурою, удосконалював процес. Тепер він став другом сім'ї, регулярно приїжджає та дає фахові рекомендації.

Кооператив розпочав виробництво з напівтвердих сирів. А також зареєстрували логотип «Чесниківський сир» — це напівтвердий сичужний сир виготовлений з незбираного коров`ячого молока за класичною технологією. Дозріває щонайменше 30 днів. Має приємний запах і кремово-жовтий колір. Сир з невеликими дірками і скоринкою натурального походження.

Джерело: kurkul.com

1202 (Copy)
1202 (Copy)

Вчені створили молоко з грибів та коноплі

Вчені створили молоко з грибів і коноплі, яке ідеально поєднується з кавою.

Обидва варіанти рослинного молока пройшли успішні випробування серед бариста, і можуть використовуватися в каву замість вершків або звичайного тваринного молока. Про це інформує inshe.tv.

Грибно-вівсяна суміш в цілому є готовим до вживання рослинним молоком. Воно виготовляється з додаванням органічного екстракту грибів Левова грива, що надає напою насичений смак. Зате конопляна суміш має м'який горіховий смак. Напій є джерелом кальцію, містить омега-3 жирні кислоти і не має цукру.

Зазначається, що тепер вегани та інші прихильники рослинних альтернатив отримають ще більшу різноманітність для ранкового кавового ритуалу.

Маркетингові дослідження показують, що прагнення споживачів до експериментів з кавою посилюються.

Крім кави і вживання як самостійний напій обидва продукти можуть використовуватися у випічці.

Джерело: kurkul.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео