Віра Олександрович

Засудженого Тернопільським міськрайонним судом бойовика оголосили у розшук

0001

Ватажка угруповання бойовиків, викритого спецпризначенцями Служби безпеки України (СБУ), оголосили у розшук. Зауважимо, екскомандира бойовиків «ЛНР» у Тернопільському міськрайонному суді засудили до 15 років позбавлення волі.

У повідомленні Сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Служба безпеки України розшукує ексватажка угруповання бойовиків так званої «ЛНР» Михайла Марковича Лактіонова. Він у 2015-2017 роках брав активну участь у злочинній діяльності терористичної організації на тимчасово окупованій території Луганщини. За скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України – «участь у діяльності терористичної організації», Тернопільський міськрайонний суд засудив бойовика до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна...».

Слідчі СБУ задокументували, що Михайло Лактіонов у 2015 році добровільно приєднався до так званого «15-го батальйону територіальної оборони «Брянка СССР». Розпочавши свою «кар’єру» в незаконному збройному формуванні на посаді командира взводу, згодом чоловік став заступником командира батальйону із озброєння. Засуджений брав особисту участь в організації і забезпеченні збройного опору бойовиків «Брянка СССР» українським військовим та правоохоронцям на лінії розмежування у Попаснянському районі Луганській області.

– Вирок суду щодо Михайла Лактіонова набув законної сили, однак чоловік ухиляється від відбуття покарання, ймовірно переховуючись від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей, – йдеться далі у повідомленні. 

Громадян, які мають відомості стосовно засудженого, що сприятимуть відбуванню покарання злочинцем, принагідно попросили повідомити цю інформацію за безкоштовним телефонним номером 0 (800) 50-14-82 або на електронну скриньку callcenter@ssu.gov.ua.

Фото надане Сектором взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в області

Вибір читачів за тиждень

Відео