Орест Сарматський

«Святий Миколай» з Тернопільщини виявився серійним рецидивістом

6df67091f408c85dfa0a0a4558109811b5169cd0 (1) (Copy)

На Тернопільщині неодноразово судимий чоловік обманув жінку, кажучи, що нібито збирає пожертви до дня Святого Миколая, але в апеляційному суді просив пом'якшити покарання.

Про це повідомляє пресслужба суду.

- У червні 2019 року раніше неодноразово судимий Ігор П. на інтернет-ресурсі ОЛХ побачив оголошення потерпілої Світлани С. щодо пошуку роботи. 13 червня 2019 року він зателефонував за вказаним номером та запропонував жінці зустрітись увечері того ж дня та обговорити умови працевлаштування. Місцем зустрічі призначив АЗС при в'їзді до м. Тернопіль. Побачивши потерпілу в обумовленому місці, Ігор П. скористався тим, що Світлана С. стояла спиною до нього та розмовляла по телефону, наніс їй удар кулаком по голові. Коли вона впала, вирвав у неї з рук смартфон та втік із місця злочину, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що крім того, 20 серпня 2019 року, в обід цей же чоловік постукав у двері квартири Тернополі. Коли господиня 

відчинила, сказав, що збирає кошти для дітей до дня Св. Миколая. Жінка запросила зайти до помешкання, а сама вийшла до кімнати. Побачивши, що жінка поклала на стіл гаманець, Ігор П. схопив його та вибіг на вулиці.

За цими епізодами дії Ігоря П. кваліфіковано як відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчинений повторно. Санкція ч.2 ст 186 КК України передбачає від 4 до 6 років позбавленням волі.

У судовому засіданні Тернопільського апеляційного суду колегія суддів заслухала суддю-доповідача, доводи обвинуваченого та його захисника, думку прокурора і дійшла висновку, що суд першої інстанції виніс законне, обґрунтоване та вмотивоване рішення, яке підтверджується доказами, дослідженими та оціненими в ході судового розгляду і підстав для його скасування немає. Водночас Тернопільський апеляційний суд зауважив, що ні в поданій апеляційній скарзі, ні безпосередньо під час судового засідання Ігор П. не навів обґрунтованих заперечень про недоведеність його вини та недопустимість доказів у справі.

Разом із тим, колегія суддів визнала непереконливими висновки суду першої інстанції щодо обраного обвинуваченому строку покарання. 

Тож, зважаючи на ці обставини, а також молодий вік обвинуваченого, його поганий стан здоров'я, внаслідок чого він перебуває на обліку в лікаря-психіатра, колегія суддів знайшла за можливе пом'якшити обвинуваченому покарання, остаточно призначивши 4 років позбавлення волі. В решті вирок суду першої інстанції залишити без змін.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео