Віра Олександрович

Уже відомо, хто хоче оцінювати корупційні ризики у Тернопільській облраді

Облрала_свіже2

Із тим, хто оцінюватиме корупційні ризики, у Тернопільській обласній раді повинні визначитися на 3-му засіданні 2-ї сесії. Коли воно відбудеться, поки що не відомо.

Проєкт рішення «Про затвердження персонального складу комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Тернопільської обласної ради» оприлюднили на сайті найвищого представницького органу краю.

У документі, зокрема, пояснили, що ухвалити таке рішення треба, враховуючи зміну складу депутатського корпусу, проведені кадрові і структурні зміни у виконавчому апараті облради, а також рекомендації постійної комісії з питань законності, запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони і правоохоронними органами держави.

Окрім того, надійшла службова записка уповноваженої особи з питань запобігання корупції виконавчого апарату облради Лідії Гелетканич і пропозиції уповноважених представників депутатських фракцій. Відповідно, у раді 7-го скликання планують визнати такими, що втратили чинність кілька рішень органу самоврядування попереднього скликання, і ухвалити зовсім новий Склад комісії з оцінки корупційних ризиків.

Із повним переліком кандидатів можна ознайомитися ТУТ. Що цікаво, до складу комісії, працівників апарату облради, потрапили відразу обидва заступники голови облради – Володимир Болєщук та Ігор Сопель, а також - керівник секретаріату обласної ради Олексій Кайда. До того ж, є у переліку представники всіх фракцій: Денис Милий (ПП «Слуга народу»), Михайло Пінь (ВО «Батьківщина»), Віталій Шафранський (ПП «Довіра»), Віталій Батіг (ПП «Європейська Солідарність»), Любомир Крупа (ПП «За майбутнє»), Василь Чашка (ВО «Свобода»).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео