Оксана Бучко

Тернополянам розповіли про плани щодо спортивного життя міста

2.jpg

Спортивні події, відновлення спортивних об’єктів та новації для любителів зимового спорту – такі плани для найближчого періоду діяльності озвучили в управлінні фізичної культури та спорту Тернопільської міської ради.

Дворові змагання з футболу проведуть 17 червня на майданчику вул. Пилипа Орлика. Також 20 червня пройде Олімпійський день та Fitday у парку Т. Шевченка, під час яких для тернополян запропонують широкий ряд спортивних атракцій: забіги, стрітбол та інше.

- Наші волейболістки 2006 року народження здобули титули на Чемпіонаті серед дівчат. Також 18 червня у Тернополі проведуть чемпіонат з волейболу серед учасників 2004 року народження з ДЮСШ №1, на якому теж очікують отримати наступний титул, - розповідає начальник Управління розвитку спорту та фізичної культури Микола Круть.

А 23-27 червня проведуть чемпіонат з віндсерфінгу на плесі Тернопільського ставу, спостерігати за ходом цих змагань можна на пляжі «Циганка».

Також 26-27 червня на майданчиках Західно-Українського університету проведуть Кубок мініфутболу серед наймолодших.

Окрім того, відкриють два нових спортивних майданчики: 26 червня на вул. Тарнавського та 28 червня на вул. Золотогірській.

У Тернополі  продовжується будівництво багатофункціонального Палацу спорту з глядацьким залом на 3000 місць, залом для боротьби на 6  килимів, з трансформуючими трибунами та приміщеннями для дитячо-юнацької спортивної школи з греко-римської боротьби.

- Місто перемогло в конкурсі на отримання субвенції, тож ми маємо на проект будівництва Палацу спорту 92 млн грн з державного бюджету, також виділятимемо кошти з місцевого бюджету, - зазначив Микола Круть. – Та це не єдиний спортивний об’єкт, який буде в Тернополі найближчим часом. Триває будівництво Водної арени – унікального об’єкту з веслування, де ми очікуємо проведення змагань всеукраїнського та міжнародного рівня. Також тернополяни матимуть трамплін для лижного фрістайлу неподалік Савич-парку, що працюватиме круглорічно. Там буде штучний сніг і аербег для приземлення лижників, що дасть змогу займатись і влітку, і взимку.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео