Олеся Поліщук

В одній з громад Тернопільщини будуть громадські слухання на тему реорганізації шкіл

5de50557b31b1189878101

У Трибухівській територіальній громаді Чортківського району 20 червня пройдуть щодо реорганізації кількох освітніх закладів ОТГ.

-        На обговорення виноситься  проєкт рішення Трибухівської сільської ради «Про реорганізацію закладів освіти сіл Мартинівка та Цвітова шляхом  ліквідації», - повідомили в Трибухівській сільській раді.

Місцева влада хоче почути думки жителів Трибухівської ОТГ щодо реорганізації Мартинівської загальноосвітньої школи І ступеня, Цвітівської загальноосвітньої школи І ступеня та Мартинівського дошкільного навчального закладу.

-        Мова йде про оптимізацію мережі навчальних закладів, мета якої не в тому, щоб перекрити дітям доступ до отримання знань, а насамперед у тому, щоб дати школярам порівняно належні умови для навчання - тобто школу, в якій є теплий клас, нормальна їдальня, спортивна зала і головне – високий рівень освіти, - кажуть організатори громадських слухань.

У 2020/2021 навчальному році в Мартинівській загальноосвітній школі І ступеня навчалося 14 здобувачів освіти (з них 8 на індивідуальному навчанні), працювало 6 педагогічних працівників і 5 технічних працівників, а у Цвітівській загальноосвітній школі І ступеня навчалося 23 здобувачі освіти,  працювало 6 педагогічних працівників і 4 технічних працівники.

Показник наповнюваності Мартинівського ДНЗ «Барвінок»:  у 2020 році - 11 вихованців, планується на наступний рік – 5 вихованців.

За 2020 рік  вартість навчання дитини у Трибухівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  складає  31856 грн., у Мартинівській школі – 80 057 грн.,  у  Цвітівській – 42 510 грн.

Слухання відбудуться 20 червня 2021 року о 15:00 год. за адресою: с. Трибухівці, вул. Грушевського, 3 (в приміщенні Трибухівського сільського будинку культури).

У громадських слуханнях з правом голосу можуть брати участь дієздатні жителі територіальної громади, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території громади, в межах якої проводяться громадські слухання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео