Орест Сарматський

Які овочі найпопулярніші у світі? (Агроновини)

23022 (Copy)
У структурі глобальної торгівлі плодоовочевою продукцією овочі займають менше третини (31%).  Решта – фрукти, ягоди, горіхи. Які овочі найпопулярніші у світі, цього тижня розповіла міжнародна консультантка ФАО ООН, очільниця Міжнародної інформаційно-аналітичної платформи East-Fruit.com Катерина Звєрєва під час онлайн-конференції «Фрукти, горіхи та овочі Східної Європи», повідомляє SEEDS. Перше місце серед овочів на світовому ринку займає томат. Частка цього овочу в глобальній торгівлі становить 15%. На другому місці – перець (11%). Також значну частку світового експорту займають заморожені овочі, картопля та цибуля. За словами Катерини Звєрєвої, наразі тенденція на глобальному ринку така, що експорт овочів помітно зростає у вартісному еквіваленті, а в натуральному вираженні обсяги продажів зростають повільно.
– Протягом останніх 5 років найбільше в грошовому вираженні зріс світовий експорт заморожених овочів і картоплі. Заморожені овочі – зручні для сегмента HoReCa. Обсяги експорту перцю і томатів у вартісному еквіваленті також ростуть. При цьому світовий обсяг торгівлі помідорами в натуральному вираженні зменшується. Зростання продажів томатів у грошовому еквіваленті обумовлений тим, що виробники переходять на більш цінні сорти, – зазначає консультантка Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.
Джерело: www.seeds.org.ua Названі ТОП-10 найпопулярніших органічних продуктів в ЄС За результатами 2020 року імпорт органічної продукції до ЄС знизився на 1,9% порівняно з 2019 роком (2,79 млн тонн проти 2,85). Про це йдеться у звіті Європейської комісії. Відмічається, що серед органічної продукції тропічні фрукти, горіхи та спеції займають 30% всього імпорту, макуха — 8%, цукор буряковий та тростинний — 7%, овочі — 5%. Порівняно з 2019 роком зріс імпорт тропічних фруктів, горіхів та спецій на 9%, овочів на 1%, кави, чаю та мате на 5%, сої на 5%, інші фрукти на 7% та рис на 33%.  Вперше було зафіксовано імпорт органічної продукції із казеїну. Найбільше зріс імпорт оливкової олії — на 41%. Джерело: agroportal.ua Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео