Оксана Бучко

У Тернополі оглядають ретроавтомобілі та знайомляться з любителями автоспорту (фоторепортаж)

Старовинні автомобілі часів Другої світової війни оглядають тернополяни в центрі міста. Також зустрічають учасників підготовчого марафону до міжнародної події «Україна в ралі Монте-Карло», яку проведуть 22 січня 2022 року. Колекція авто та ідея заходу належать тернопільському підприємцю Тарасу Демкурі.

Колекція налічує понад 35 автомобілів, розповіла координаторка проекту Тетяна Фарина. У деяких є збережені усі деталі, незважаючи на вік. Ось до прикладу, представлений Opel залишився після війни, коли німці покидали наші території. А оцей автомобіль Maybach (Майбах) виготовлений з металобрухту, він найстаріший – 20-х років. Такі авто виготовляли на спецзамовлення. Також представлені на виставці весільний кортеж – білий лімузин. Загалом, таким проектом, як і іншими, ми доносимо, що Україна, попри пандемію, працює і рухається вперед.

Учасники майбутнього міжнародного марафону «Україна в ралі Монте-Карло» завітали до Тернополя у ході підготовки до змагань, випробовуючи автомобілі ЗАЗ-965 і ЗАЗ-966.

Цей підготовчий марафон стартував 13 червня в Умані. Українські автомобілісти відродженого Київського Клубу до 30-річчя Незалежності України відвідають 30 міст на ретроавтомобілях, й особливо на «Запорожцях», розповів виконавчий директор тернопільського регіонального представництва Міжнародної  торгової палати в Україні Іван Янюк. Тернопіль приймає учасників і таким чином долучається до події. Усі охочі жителі міста можуть поспілкуватись з автолюбителями та самі долучитись до події.

 Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео