У Чортківській громаді люди з інвалідністю можуть безплатно користуватись службою перевезення

88015433_2511260849134290_2365884985564463104_n

Служба перевезення людей на візках, яка працює у Чортківській громаді більше року, дозволяє маломобільним мешканцям абсолютно безкоштовно дістатися до лікарні чи будь-якої іншої установи. Лише за пів року послугами соціального таксі скористалися 23 мешканці Чортківської громади. Загалом, протягом цього часу служба перевезення маломобільних груп людей надала 1227 транспортних послуг. 

Також соціальним таксі на постійній основі користуються вихованці інклюзивно-ресурсного центру «Дорога в життя». Окрім них спеціалізований транспорт доступний для всіх осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та не мають в особистому користуванні спеціально обладнаних автомобілів.

Для отримання соціальної послуги з перевезення потрібно зареєструватись у диспетчера територіального центру (м. Чортків, вул. Сонячна, 7) та надати наступні документи:

- письмову заяву про необхідність отримання послуги;

- копію документа, що посвідчує особу;

- копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

- копію довідки або посвідчення про встановлення групи інвалідності (за наявності);

- медичний висновок про здатність до самообслуговування та потребу в сторонній допомозі (потребу в транспортному перевезенні спеціалізованими автомобілями).

Зауважимо, що пакет документів потрібно подати лише один раз перед першим замовленням послуги для створення особової справи. Всі наступні замовлення послуги відбуватимуться безпосередньо через телефонний дзвінок.

2-17-03 або 068-33-505-70, вказавши потрібну дату та час, власну адресу, а також адресу, куди потрібно їхати. Рекомендовано замовляти послугу хоча би за добу запланованої поїздки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео