Орест Сарматський

На Тернопільщини здійснили перших три земельних операції з часу старту ринку землі

0402 (Copy)

У Тернопільській області з початку старту ринку землі здійснено три земельних операції.

Як видно з інфографіки Міністерства аграрної політики та продовольства України, земельна площа, якої стосувалися правочини, здійснені на Тернопільщині із 1 липня, сягає 0,6 га.

– За останню добу в Україні було здійснено 42 земельні транзакції. Найбільше їх відбулося у Вінницькій та Полтавській областях – по п’ять. Всього з початку відкриття ринку землі здійснено 364 транзакції. Лідерами залишаються Вінницька та Полтавська області. Обидва регіони за тиждень мають по 44 земельних операції, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за останніми даними, від нотаріусів надійшло всього 2832 заяви, із них 2471 погоджено, 295 перебувають в черзі на розгляд, 364 відмовлено. Отримання доступу нотаріусів до Державного земельного кадастру відбувається у штатному режимі.

Довідково:

1 липня Міністр агрополітики Роман Лещенко офіційно оголосив старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. 

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. 

Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео