Орест Сарматський

Названо шахрайські схеми під час купівлі-продажу землі (Агроновини)

1201 (Copy)

В Україні стартував ринок землі: влада вже зараз передбачає, які схеми можуть задіяти покупці, щоб обійти обмеження за кількістю землі.

Про це повідомив міністр АПК Роман Лещенко. Крім того, чекають відвертих шахраїв і серед продавців земельних ділянок.

- Геніальність наших людей не має меж, і, безумовно, будуть шукати якісь дірки, щоб застосовувати схеми. Земельний моніторинг і реєстр дають можливість відслідковувати ці схематози, - попередив глава Мінагрополітики.

Міністр виділив дві схеми, які будуть найбільш популярні на ринку землі: * купівля землі через підставних осіб;

- Швидше за все, що скупники землі будуть вдаватися до цієї схеми. Вони скуповуватимуть ділянки через родичів, друзів і просто третіх осіб, яким пообіцяють невелику особисту вигоду від угоди. Однак «вирахувати» таких схематозників буде легко. Тут на допомогу контролюючим органам прийде фінансовий моніторинг. Адже кожен покупець повинен буде довести законність походження своїх грошей, за які він має намір купувати землю. І вже на цьому етапі багатьох зможуть відсіяти, - пояснив Роман Лещенко.

* декілька власників на одну ділянку землі.

- Тут мова йде про шахрайство серед продавців. На одну ділянку зможуть пред'явити документи відразу декілька продавців, - зазначив міністр.

Крім того, глава Мінагрополітики додав, що потребує доопрацювання ще й антирейдерське законодавство.

- Таким чином, в розпочатому ринку землі поки не все гладко з законодавчою базою. Вона потребує доопрацювання вже на марші. Однак в Мінагрополітики вважають це нормальним процесом, який допоможе, врешті-решт, все відшліфувати, щоб до повного відкриття ринку землі все працювало, - сказав Роман Лещенко.

Нагадаємо, закон про ринок земель сільськогосподарського призначення, прийнятий Верховною Радою минулого року, набрав чинності з 1 липня 2021 року. З цього дня українці мають купувати і продавати землю.

Джерело: https://kurkul.com/   Українські фермери змушені знищувати врожай черешні

Українські фермери знищують врожай черешні через відсутність попиту на ягоди.

Про це повідомив голова Запорізької обласної організації Аграрного союзу України Анатолій Тиховод.

- Черешня нікому не потрібна. Ніхто навіть не торгується. Справа не в ціні, просто ніхто не купує, ринки перенасичені, купівельна спроможність громадян України дуже низька, переробка працює на концентратах, - розповів фермер.

 

До того ж фермерам доводиться позбавляти від непотрібного врожаю, для того, щоб забезпечити плодоношення дерева наступного сезону.

- Що робити фермерам? Дерева треба звільняти від черешень, щоб наступного року розраховувати на врожай, який теж може виявитися нікому не потрібен, - зазначив Анатолій Тиховод.

Джерело: https://kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео