Орест Сарматський

Багатоквартирний будинок-теплицю почали споруджувати в Німеччині (Агроновини)

1101 (Copy)

Австрійська архітектурна компанія Delugan Meissl Associated Architects створює в німецькому Бремені унікальний проєкт – багатоквартирний будинок-теплицю, де природа буде гармонійно вписана в міський простір, а жителі зможуть милуватися квітами та збирати овочі чи фрукти.

Будівля розділена на три основні компоненти: дерев’яний житловий блок, накладна теплиця та сполучна пергола (садово-паркова споруда з арок).

Шестирівневий житловий будинок виконаний як повністю збірна, модульна дерев’яна конструкція, яка просто буде збиратися на місці. Житлові блоки включають стандартні модулі-квартири площею близько 42-85 кв. м.

Сама теплиця розміщуватиметься на шостому поверсі. Також на кожному балконі буде передбачено місце для зеленої зони.

Джерело: seeds.org.ua

 

Чому тварин на фермі краще утримувати групами?

Тварин у господарстві, за можливості, варто розділяти на групи за віком та статтю.

Таке групування дозволяє зменшити час догляду за окремими тваринами, оптимізувати харчування для кожної групи та отримати низку інших переваг.

Система розподілу утримання, зокрема, застосовується у СТОВ «Промінь» на Миколаївщині. В коментарі для AgroTimes директор підприємства Сергій Ясевін повідомив, що 5 тис. голів великої рогатої худоби на їх фермі утримується в 10 різних приміщеннях.

Так, під навісом з ділянками для вигулу утримують нетелей та старших телиць. Телят також утримують окремо, а корови живуть у стійлах, підлога в яких бетонна з гумовим покриттям та соломою. Заміна соломи відбувається двічі на тиждень. Також Сергій Ясевін радить обробляти гашеним вапном лежаки. Робити це варто з періодичністю один раз на тиждень.

Також добре на стан та продуктивність тварин впливає ефективна система вентиляції. Під час літньої спеки вентилювання варто поєднувати зі зрошенням, що дозволить охолодити корів зволожити повітря.

Джерело: www.seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео