Орест Сарматський

«Джерела» художника з Тернополя побачили у Рівному (фото)

Заставка003

Напередодні у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка картин тернопільського художника Михайла Кузіва - «Джерела».

Як повідомляється на сторінці музею у Facebook, на виставці представлено 50 робіт автора, які вражають своїм змістом та яскравою кольоровою гамою. 

- Роботи Михайла Кузіва - це абстрактне, філософське осмислення та сучасне трактування сюжетів із національно-історичної спадщини, взаємодії людини та космічного простору. У творчому доробку автора – жанрові полотна, пейзажі, графічні роботи, книжкові ілюстрації. За словами автора у своїх роботах він часто використовує форму горба. Кожного разу, коли малює, то згадує дитинство, адже коли він виходив з батьківської хати на подвір’я, перше, що бачив – горб. Горбата місцевість взагалі дуже характерна для Бережанщини. Також Михайло Кузів втілює у своїй творчості й символ дзвону, який скликає людей і до радісних, і до сумних подій, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що пан Михайло представив диптих на тему 370-ї річниці Берестецької битви і розповів про своє дитинство та свій шлях становлення як художника.

Михайло Кузів, уродженець села Біще на Бережанщині, український живописець, графік, дизайнер, архітектор. Він - заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України, доцент кафедри образотворчого мистецтва, дизайну та методики їх навчання Тернопільського Національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. 

Михайло Кузів - лауреат багатьох Всеукраїнських та обласних мистецьких премій, учасник Міжнародних, Всеукраїнських та обласних художніх виставок та пленерів. Твори Михайла Кузіва експонуються в музеях України, в державних та громадських установах, є окрасою багатьох приватних колекцій в Україні та за її межами.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео