Олеся Поліщук

Понад півтори тисячі педагогів Тернопільщини отримають нові ноутбуки

Praktyky-dystanjtsijnogo-navchannya-e1587637498788

У Тернопільській області 1592 педагоги отримують ноутбук у рамках проєкту «Ноутбук кожному вчителю».

Педагоги отримують ноутбук у рамках проєкту «Ноутбук кожному вчителю». На закупівлю техніки Тернопільщина отримає 26 398 400 грн загальнодержавної субвенції.

Про це повідомляє Тернопільська ОДА.

- Розподіл закуплених ноутбуків проводитимуть між закладами освіти, у яких кількість персональних комп'ютерів менша, ніж кількість педагогічних працівників. У першій черзі стоять заклади загальної та середньої освіти з кількістю щонайменше 250 учнів та опорні заклади з кількістю щонайменше 200 учнів. У другій черзі заклади загальної середньої освіти з кількістю менше ніж 100 учнів.

Закуповуватимуть техніку за кошти державної субвенції із залученням фінансової допомоги органів місцевого самоврядування. З урахуванням співфінансування очікують, що середня вартість ноутбука складатиме близько 20 тисяч гривень

Відстежувати кількість придбаних ноутбуків та за якою ціною можна за допомогою спеціального дашборду. Також можна буде знайти усі посилання на тендери закупівлі.

Загалом Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів по всій країні. Для цього з держбюджету виділили 980 млн гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео