Орест Сарматський

Найменша в світі корова важить усього 28 кілограмів (Агроновини)

2401 (Copy)

Корова – це, зазвичай, масивна тварина. Утім, трапляються випадки, коли з тих чи інших причин худоба залишається маленькою. Наприклад, у Чаріграмі, Бангладеш, утримують корову, яка важить усього 28 кілограмів, повідомляє SEEDS.

Маленькій Рані вже майже 2 роки. Утримують її окремо від інших корів, оскільки тварина їх боїться. Рані полюбляє ласувати висівками. говорить її власник Хасан Ховладар. Також корова любить, коли її беруть на руки, повідомляє видання Гордон.

Попри пандемію, тисячі туристів уже побували на фермі, де утримують Рані.

Довжина тварини – усього 51 сантиметр. Раніше найменшою коровою в світі вважалася Манікьяму з Індії. Довжина її тіла становить 61,1 сантиметра. Тепер власники Рані очікують на представників Книги рекордів Гіннеса для фіксації нового рекорду.

Джерело: seeds.org.ua

 

Хороші та погані новини для виробників молока

У червні прибутковість виробництва молока в Україні зросла, у порівнянні з показниками травня, повідомив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак. Ціни на молоко не збільшуються, однак представники галузі чекають цього вже в липні.

Серед позитивних новин для галузі Андрій Ярмак виділяє подешевшання кормів у червні (-4,7%). Хоча до цього протягом кількох місяців вони дорожчали.

- Ціни на молоко лишалися стабільними весь період «великого молока» вперше в історії! Це, можна вважати, позитив. У червні вони були на 21% вищим, ніж рік тому в цей час і взагалі найвищими ніж будь-коли – це позитив, але не забуваймо, що корми подорожчали на 48% за останній рік, тому позитив лише умовний, адже прибутковість (у річному обчисленні), не зважаючи на вищі ціни, впала, – зазначає Андрій Ярмак.

Серед негативних підсумків фахівець виділив те, що загалом перше півріччя 2021 року з точки зору прибутковості було найгіршим за останні 6 років. На світовому ринку молока минулого місяця також переважали негативні тенденції.

Джерело: seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео