Оксана Бучко

Тернополяни за розрахунок карткою отримуватимуть кешбек

платежная-карта

Задля збільшення обсягу розрахунку платіжними картками у Парламенті зареєстрували проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження всеукраїнського кешбеку за безготівкові розрахунки (законопроект № 5734-2). Згідно зі змінами торговець повинен заохочувати користувача використовувати електронний платіж шляхом зменшення на 0,1% суми фактичного списання коштів з оплати товарів, робіт, послуг.

Про це передає Бухгалтер.ua.

Окрім того, на зміну Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» приходить прийнятий 30 червня Закон України «Про платіжні послуги» (законопроект № 4364). Це закріпляє право заохочувати емітента, тобто уповноваженого банку, який є членом платіжної системи, обслуговує картрахунки та видає БПК, а також проводить розрахунки через банк-еквайр з торговцями, - прим.авт.) та еквайтера до розрахунку клієнтів саме платіжними картками. Якщо використовують дебетову платіжну картку, кешбек становить 1,2%, кредитну картку - 0,8% суми операції.

Встановлення такого обов’язкового кешбеку відбуватиметься поступово - до 1 січня 2025 року. Від дня введення даного закону в дію торговець заохочуватиме використання платіжної картки таким чином:

-до 31 грудня 2022 року - на 0,2%;

-протягом 2023 року - на 0,4%;

-протягом 2024 року - на 0,6%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео