Орест Сарматський

Бджолярі провели під Тернополем міжнародний фестиваль (фото)

222454128_1690636511325079_8913658677501645686_n (1)

Третій Міжнародний фестиваль «Медове Тернопілля», що відбувся напередодні у селі Великі Гаї неподалік Тернополя, зібрав пасічників з різних куточків України.

- На цьогорічне свято меду десятки бджолярів з Тернопільщини та інших областей України привезли не тільки зразки власноруч виготовленої солодкої продукції. Пасічники прибули на фестиваль із різноманітними технічними новинками, що стосуються медоносної справи. Також під час фестивалю дискутували про подальшу кооперацію та об’єднання фахівців бджолярства, аби гідно конкурувати на вітчизняному ринку і виходити зі своєю продукцією на світовий ринок, спільно шукати шляхи порозуміння аграріїв та пасічників, йшлося і про культуру споживання меду, бо це – здоров’я нації, - прокоментував подію голова громадського об’єднання «Спілка пасічників Тернопільщини» Юрій Березовський.

За його словами, у рамках фестивалю тривала благодійна акція «Баночка солодкого меду - для мого захисника», під час якої пасічники – учасники свята передали певну кількість меду українським воїнам.

Під час Міжнародного фестивалю «Медове Тернопілля» відбулася і дегустація медових виробів, гості свята зустрічалися із знаними пасічниками, апітерапевтами.

- Привітав свого давнього друга, доброго господаря та справжнього патріота своєї громади Юрія Березовського з проведенням III-го фестивалю бджільництва. А в його особі - усіх українських пасічників, особливо тих, хто приїхав похвалитися своїми здобутками, поділитися досвідом, як то кажуть, на людей подивитися, себе показати.

Бджоли, як і аграрії, невтомно трудяться і живуть з поля. Показують приклад всім нам, що наполеглива праця в команді - обов'язково дасть результат – сказав член депутатської групи «Партія «За майбутнє», секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський. 

Були у фестивальній програмі й ігри, вікторини, виставки творів народного мистецтва на бджолярську тематику, конкурс питних медів, вечірнє чаювання з медом, перегляд науково-популярних фільмів про бджільництво.

А завершилося медове свято великим концертом за участю художніх самодіяльних колективів та Гуцульського ансамблю пісні і танцю «Гуцулія».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео