Мед на столі – радість у господі: на Тернопільщині відбулося свято меду та бджільництва (фото, відео)

099

Медові ласощі, вироби з бджолиного воску та яскрава концертна програма. Цього свята чекали не лише мешканці Тернопілля, а й гості-пасічники та поціновувачі меду. У Великих Гаях пройшов Третій етнофестиваль «Медове Тернопілля».

- Сьогодні ми маємо можливість відновити це свято, яке багато людей чекає, яке з кожним роком стає все популярнішим, більше приходить людей. З кожним роком, переконався, все більше людей починає вживати продукцію бджільництва. А наше основне завдання щодо цього етнофестивалю - людям доводити, що медова продукція це є здоров’я, - розповідає Юрій Березовський, організатор ІІІ Міжнародного етнофестивалю «Медове Тернопілля», заслужений працівник сільського господарства України, директор ПП «Агрон».

Участь у фестивалі взяли бджолярі та пасічники не лише з України, а й з-за кордону. Вони представили свою продукцію, вироби з меду, бджолиного воску та ділилися досвідом з ведення бджільництва. Відвідав етнофестиваль і народний депутат України Іван Чайківський.

- Ми розуміємо, що сьогодні сучасне сільське господарство і колишнє сільське господарство в загальному без пасіки  - неможливе. Кожен добрий господар  завжди тримав пасіку вдома, не важливо яку, велику чи маленьку. Пасіка – це є частинка аграрного напрямку, і бізнесу в цілому. Тому я це підтримую, я за це радію, - зазначив Іван Чайківський – народний депутат України («За майбутнє»).

Відвідувачі фестивалю мали змогу придбати різноманітну медову та сувенірну продукцію, почастуватися медовими напоями та насолодитись концертною програмою.

- Люди дуже скучили за такими масовими заходами, за зустрічами. За час карантину ми трохи відвикли від таких гарних заходів, таких веселих, приємних і тому ми сьогодні маємо дуже гарні приємні враження, - поділилася Наталія Лящинська-Труш, учасниця ансамблю «Любисток».

- Фестиваль збирає друзів, збирає родину разом, хто давно не бачився один з одним може зустрітися і дякую організаторам за те, що роблять такі красиві фестивалі, де люди можуть гарно відпочити, - каже Ірина Прорацька, учасниця ансамблю «Любисток».

- З великим задоволенням, особливо після пандемії, коли два роки нічого не проводилося, не виїжджалося, знову брати участь в такому заході, показати себе, свою продукцію та поспілкуватися з людьми, - зазначив пасічник Ігор Потурай.

- Оскільки я перший раз на цьому фестивалі, дуже в очі кидається багато людей, в принципі, організація виконана на такому рівні, що тут є де походити. Як на перший раз,мені тут дуже сподобалося і хочеться відвідувати такі заходи частіше, - розповів гість етнофестивалю «Медове Тернопілля» Олег Безкоровайний.

Окрім цього, на фестивалі був представлений  благодійний напрямок. За виручені кошти організатори планують закупити нове обладнання для Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні.

Також провели акцію «Подаруй баночку солодкого меду для свого захисника». Фото Ярослава Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео