Тернопільська «Нива» у першому матчі сезону створила сенсацію

image

Напередодні нового сезону Першої ліги України з футболу у медіапросторі, напевно, тільки лінивий не обговорював команди, котрі відкрито заявили про намір підвищитись у класі цього року та вийти до Прем’єр-Ліги.

Серед них – житомирське «Полісся», котре обзавелось потужним спонсором. Відтак скромна у плані фінансів тернопільська «Нива», яка позиціонує себе як «середняк» чемпіонату, чекала на важкий дебютний матч у сезоні. Втім, підопічні Ігоря Климовського не лише дали гідний бій супернику, а й отримали перемогу.

Природно, в міжсезоння не обійшлося і без трансферів. Нива посилилася, підписавши захисника Васька, хавбеків Бичека, Дедуха, Козака і Уманця, а ось Полісся підписало цілий ряд зіркових новачків – відзначимо принаймні Литовченка, Махарадзе, Гітченка, Чайковського, Сахневича, Огірю та Коломойця. Ще й Юрій Калитвинцев став новим головним тренером! Правда, житомирян покинула велика кількість гравців, тоді як тернополяни розлучилися лише з Граматиком.

Перші хвилини команди взяли собі на адаптацію, потрібно було зігратися, і це все можна зрозуміти. Перший удар нанесли гравці Полісся, але Механів без проблем впорався і зловив м’яч. В цілому по старту матчу не відчувалося, що Полісся посилилося багатьма футболістами з УПЛ, Нива не виглядала слабшою по грі.

В середині другого тайму команда Климовського спробувала здивувати своїх опонентів і забити гол, коли вривався на хід передачі в чужу штрафну Андрій Різник, але дуже здорово у Полісся в захисті відіграв Андрій Нестеров і відібрав м’яч. Юрій Калитвинцев явно був незадоволений тим, що відбувається на полі, тому в перерві випустив Чайковського і Чередниченка (замість Терехова і Андрущенка відповідно), щоб загострити атаку Полісся. Однак вже на 46-й хвилині вперед вийшла Нива! На фланзі підхопив м’яч Ігор Гатала і протягнув до штрафної, після чого п’ятою шикарно скинув на хід Ігорю Семенині, а той низом послав круглого низом в дальній кут воріт Махарадзе.

Гості трохи активізувалися після пропущеного м’яча, але в цілому Нива тримала м’яч під своїм контролем і швидше нав’язувала супернику свою гру, ніж навпаки.

У підсумку команда Ігоря Климовського несподівано для себе переможно розпочала сезон – 1:0. Полісся з таким складом явно не загубиться в нинішньому сезоні. Є проблеми з зіграністю, але в першому турі подібні недоліки можна житомирянам пробачити.

У наступному турі тернополяни зіграють на виїзді з Кривбасом, а Полісся вдома прийматиме Гірник-Спорт.

За інформацією СпортАрени

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео