У Бережанах грали настільну гру, присвячену історії міста (фото)

378

Вчора, 25 липня, у приміщенні «Карітасу» в Бережанах, відбулась перша спроба гри в історичну монополію, присвячену історії міста.

Як розповідають організатори та засновники цієї гри, таким чином хочуть популяризувати історію рідного краю, заохочувати жителів до вивчення пам’яток міста Бережани та розвивати серед дорослих і дітей ідею фінансової грамотності. Засновником такої авторської гри став вчитель історії Бережанської гімназії Михайло Музичка.

- Останні три роки, як історик і вчитель, працюю з дітьми і щоразу стараюся розповідати не просто навчальний матеріал, а різноманітні цікаві історії про повсякдення нашого міста Бережани. З тим матеріалом я давав собі раду у вигляді екскурсій. Але Богдана, моя партнерка по цьому проєкті, запропонувала це якось візуалізувати в форму настільної гри, яка б  цікавіше розповідала про наше місто та про його повсякдення. Ті матеріали, які я отримав, ми просто візуалізували і, в результаті, вийшла цікава авторська настільна гра про містечко, - розповідає Михайло.

Для гри використали старі фото міста та вирізки з газет з окремими історичними будівлями та оформили в мінімалістичному стилі. Дизайн розробляла Богдана Гора. Дівчина розповідає, черпала натхнення зі старих фото та різноманітних монополій, щоб зробити її цікавою та привабливою.

- Сьогодні в нас було четверо дорослих. Гра тривала близько 2-ох годин. Питання у грі були як і легкі, так і досить складні, що не кожен міг відповісти. Думаю, що людина, яка неправильно відповіла, в майбутньому вже засвоїть правильну відповідь і це теж плюс для того, щоб збагатити свої знання про місто, - каже Богдана.

- Для нас важливо, щоб гра була надрукована на якісному матеріалі, ми працюємо над складенням кошторису для одного примірника гри і плануємо подавати цей проєкт на пошук грантодавців, на хороше фінансування. А кінцева наша мета популяризувати історію міста Бережани, привертати увагу громадян міста, туристів до наших історичних пам’яток, історичних дверей, брам, вікон, адже Бережани це - справжня перлина і ми хочемо показати це через гру і, разом з тим,  вирішити проблему щодо стану їх збереження, - зазначив Михайло.

У майбутньому гру планують видати англійською та польською мовами, щоб розширити число користувачів.

Фото Богданна Гора

Вибір читачів за тиждень

Відео