Віра Олександрович

Вакциною, що дає 95% захисту від COVID-19, у Тернополі можна щепитися щодня

Ярмоленко

Тернопільська область отримала понад 30 тисяч доз американської вакцини Moderna. Імунізувати краян нею будуть як індивідуально, так і організованими колективами.

Йдеться про мРНК вакцину, доступну для роботи мобільним бригадам, для яких розгортають Центри вакцинації населення, повідомили на сторінці Департаменту охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації сьогодні, 27 липня.

Нагадаємо, вакцину американської компанії Moderna отримали на Тернопільщині близько 2-х тижнів тому, але спершу медики мали пройти спеціальне навчання. Щеплення цим препаратом наразі проводять не лише у Тернополі, а й в інших містах Тернопілля, де діють Центри вакцинації.

- У Тернополі громадян вакцинують на вул. Коцюбинського, 3, - каже директорка обласного департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко. - Зауважу, що ця вакцина є популярною у тернополян. Moderna - це мРНК-вакцина, тобто така, як і препарат фірми Pfizer. Вона дає 95% захисту від COVID-19.

До слова, Центр вакцинації, що на вул. Коцюбинського, 3 працює щодня із 9-ї до 16-ї години, тобто – без вихідних.

- Особливо актуально вакцинуватися саме сьогодні, оскільки ми маємо низький рівень захворюваності і ймовірність захворіти і бути в інкубаційному періоді – дуже низка, - розповідає Ольга Ярмоленко. – Якщо є організовані колективи – 100 людей і більше, то мобільна бригада може виїхати на місце. Причому ми плануємо відкрити додаткові пункти вакцинації для щеплення Moderna навіть у Тернополі. Розгортаємо нині й нові пункти вакцинації по всій області. Зокрема, у селах, де кількість населення – від 2-х до 3 тисяч.

Що цікаво, американською вакциною Moderna нещодавно щепився і голова обласної держадміністрації Володимир Труш.

Фото зі сторінки Департамент охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео