«Безпечна автомобільна дорога»: за тиждень тернопільські поліцейські задокументували майже тисячу порушень правил дорожнього руху 

09876

З 20 липня по 20 серпня на території області проводиться комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Безпечні автомобільні дороги». Основна мета – знизити рівень аварійності та запобігти загибелі та травмуванню людей.

Для посилення контролю за дотриманням правил дорожнього руху на дорогах області збільшено кількість поліцейських автопатрулів.

- Ми здійснюємо контроль за дотриманням швидкісного режиму, правил обгону, а також під час спілкування з водіями перевіряємо чи не перебувають вони в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння», - розповідає інспектор управління патрульної поліції в області Лілія Березовська.

Особлива увага під час відпрацювання зосереджена на аварійно-небезпечних ділянках та в місцях найбільшої концентрації дорожньо-транспортних пригод. Поліцейські виявляють не лише водіїв-порушників, а й несумлінних пішоходів.

За тиждень профілактичних заходів правоохоронці зафіксували 965 порушень в сфері безпеки дорожнього руху. 319 адмінматеріалів оформлено за їзду з непристебнутим паском безпеки або без мотошолома, 38 – за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, 35 – недотримання водіями правил руху через залізничні переїзди. 42 протоколи складено на пішоходів.

Збільшення кількості поліцейських автопатрулів водії підтримують, адже розуміють: безпека на дорозі – залежить від кожного.

- Перебування поліції на дорогах області – це важливо, враховуючи, що це безпека як водіїв, так і пішоходів. Це поширена практика, яку я підтримую, - зазначає водій Володимир Вовк.

Поліцейські вкотре наголошують і водіям, і пішоходам дотримуватися правил дорожнього руху та бути відповідальними на дорозі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео