У Байковецькій громаді відмовляються демонтувати радянську символіку (фото)

4567

У с. Ангелівка Байковецької громади відмовляються демонтувати символіку комуністичного тоталітарного режиму пам’ятника Героя Радянського Союзу Пігарєва М.Г., який знаходиться на території ЗОШ І-ІІІ ступеня.

На черговій сесії Тернопільської районної ради депутати звернулися до Байковецької сільської ради з проханням демонтувати символіку комуністичного тоталітарного режиму. Щоб вирішити подальшу долю пам’ятника, райрада запропонувала провести громадське обговорення із залученням фахівців з історичного та архітектурного середовищ. Проте в громаді відмовляються щось робити із пам’ятником, пояснюючи це тим, що на зазначеному пам’ятнику з усіх символів тоталітарного режиму присутня тільки п’ятикутна зірка – фрагмент ордену Героя Радянського Союзу.

- Вважаю неприпустимим той факт, що на теренах Західної України мають місце символи комуністичного та тоталітарного режиму. Звертаюся ще раз до керівництва Байковецької ОТГ адекватно відреагувати на звернення депутатів Тернопільської районної ради та демонтувати неприпустиму символік, - відзначив голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог.

Ще 30 червня цього року депутати Тернопільської районної ради прийняли звернення до Байковецької сільської ради щодо невиконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео