У Тернополі здійснили обробку кущів самшиту від вогнівки (фото)

п

Нещодавно, на цілком здорових, зелених кущах самшиту, які ростуть у центральній частині Тернополя, була помічена активність гусені вогнівки. Як наслідок діяльності шкідника зелені листя декоративних кущів почали жовтіти.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада. Для з’ясування причин проблеми фахівцями управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради напередодні було проведене обстеження насаджень, щоб спланувати подальшу послідовність дій для боротьби з шкідником.

Для виконання робіт з обробки кущів спецзасобу, управління ЖКГ уклало договір зі спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання таких робіт. ТОКП «Профдезинфекція». Через те, що кущі самшиту ростуть у центрі міста, де зазвичай багатолюдно, підрядною організацією ТОКП «Профдезинфекція» було обрано препарати, які мають максимально згубну дію на гусінь, але при цьому не шкідливі для людей. Обробляли кущі зранку 27 липня.

Для повноцінної ліквідації шкідника потрібно декілька раз обробити кущі. Подібні роботи заплановано на серпень та вересень. А весною буде здійснено комплекс заходів з підживлення самшиту мінеральними добривами.

Довідково: Вогнівка самшитова — вид метеликів родини вогнівок-трав’янок, небезпечний шкідник для різних видів самшиту, батьківщиною якого є країни Азії.

Фото Тернопільська міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео