У Чорткові змінився тариф на вивезення сміття

t_1_smittia1

4 серпня на засіданні виконавчого комітету затвердили нові тарифи на послуги збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів комунальним підприємством «Чортківський ККП». Попередній тариф був встановлений ще у вересні 2019 року.

Старий тариф вже давно був нерентабельний, оскільки змінився розмір мінімальної заробітної плати з першого січня 2021 року і становить 6000 гривень та розмір прожиткового мінімуму з першого липня - 2379 гривень. А у діючому тарифі закладена «мінімалка» 4173 гривні та прожитковий мінімум 1921 гривня. Ріст на 43,8%.

Зросла вартість пально-мастильних матеріалів, а також шин та запчастин приблизно на 30%.

У тариф не включено вивезення великогабаритного сміття (будівельного чи городнього), за котре люди повинні сплачувати окремо.

Лише за місяць підприємство вивозить понад 90 вантажних машин сміття, за яке ніхто не платить.

Тож вже з першого вересня у Чорткові діятиме новий тариф на вивезення та захоронення сміття. Вартість вивезення одного метра кубічного твердих побутових відходів становитиме 176 гривень 94 копійки.

Варто наголосити, що для тих, хто має індивідуальні контейнери об'ємом 0,12 м. куб., вивезення сміття коштуватиме: - якщо вивозитимуть 1 раз у тиждень - 92,02 гривні за місяць; - якщо вивозитимуть 1 раз у 2 тижні - 46 гривень за місяць.

За умови відсутності індивідуальних контейнерів для збору ТПВ: - для приватного сектора – 37,01 гривень за місяць за одну людину; - для багатоповерхових будинків – 29,93 гривень за місяць за одну людину.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео