З початку року тернопільські поліцейські склали майже дві сотні адмінпротоколів за продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім (фото)

IMG-20210804-WA0050

Співробітники ювенальної превенції постійно проводять рейди  по торговим закладам з метою недопущення продажу алкоголю та сигарет дітям. Також нагадують, що за вчинення такого правопорушення передбачено покарання – штраф та анулювання ліцензії суб’єкта господарювання.

Про це повідомляє Досьє 102.

Цьогоріч тернопільські поліцейській виявили та задокументували 184 факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних цигарок та рідин, що використовуються в них. За усіма фактами щодо суб’єктів господарювання складено адмінпротоколи відповідно до ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання –накладення штрафу від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

До Головного управління державної податкової інспекції  у Тернопільській області для прийняття рішення про позбавлення підприємців ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами і накладення штрафних санкцій співробітники поліції скерували 9 матеріалів. За результатами розгляду прийнято рішення про анулювання ліцензій шістьом суб’єктам підприємницької діяльності. Щодо них та інших порушників накладено штраф на загальну суму 47 600 гривень.

 «Відповідальність починається з мене!» - інформаційні наліпки з таким надписом ювенальні поліцейські розміщують у магазинах та кіосках, нагадуючи суб’єктам господарювання, що продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам до 18 років категорично заборонено.

Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео