Ще один тернопільський гуртожиток може стати комунальним

Звернення до Міноборони щодо передачі у комунальну власність гуртожитку на вул. Лозовецькій, 34 ухвалили на сесії 19 серпня.

Усе – для того, аби мешканці змогли приватизувати свої помешкання, пояснив депутат Іван Сороколіт. Саме він і був ініціатором появи цього питання в порядку денному засідання.

Нагадаємо, мешканці цього відомчого гуртожитку вже приходили на сесію міської ради, аби попросити допомоги у депутатів (чит. про це ТУТприм.). Колеги Івана Сороколіта із різних фракцій звернення підтримали 35 голосами «за». Тож тепер його надішлють у Міністерство оборони України.

Цитуємо текст звернення: «До Тернопільської міської ради протягом останніх років неодноразово звертаються жителі гуртожитку за адресою: вул. Лозовецька, 34, із проханням допомогти приватизувати власні помешкання, у яких вони із власними сім’ями (у багатьох випадках - уже із дітьми та онуками) проживають, утримують і  капітально ремонтують за власний кошт понад 30 років.

Цей гуртожиток перебуває на балансі державного підприємства Міністерства оборони України «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат». Згідно із Законом України «Про забезпечення майнових прав мешканців гуртожитків» покімнатна приватизація помешкань гуртожитку може відбутися лише після прийняття будівлі у комунальну власність.

У зв’язку із викладеним вище, просимо:

Зазначимо, мешканці цього гуртожитку після власних багаторічних безрезультатних спроб вирішення проблеми, готові фінансово долучатися до відновлення частини документів пов’язаних із будівлею, якщо такі були втрачені або не вироблені.

Протягом останніх років у Тернополі прийняли в комунальну власність із подальшою приватизацією кімнат гуртожитки: Міністерства внутрішніх справ, Інспекції водного господарства, Міністерства надзвичайних ситуацій та інших. Просимо приділити велику увагу і зусилля для результативного вирішення проблеми мешканців гуртожитку, що перебуває у вашому віданні».

Про те, що також відбулося на цьому засіданні, «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Тернопільміська радаІван СороколітсесіяТеренгуртожитоквулиця Лозовецька