Хто винен у смерті тернополянина, з’ясують правоохоронці (відео)

e07472c3-1a4a-42e1-88c0-92d5f588b725

У причинах трагедії, що сталася із 36-річним тернополянином Анатолієм Козаком, розбиратимуться правоохоронці.

У цьому запевнив головний поліцейський краю Олександр Богомол під час недавньої прес-конференції, присвяченої Місячнику безпеки руху на Тернопіллі.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7y9R1DuIFhU&feature=youtu.be[/embed]
  • За нашими даними, вантажний автомобіль стояв перед пішохідним переходом. Коли машина почала рухатися, ступив на «зебру» і перехожий, - розповідає начальник управління Національної поліції в області. – Тобто це не був такий наїзд, коли машина швидко рухалася. На місце відразу виїхав наряд поліції і машина швидкої допомоги. Його забрали до лікарні.

Нагадаємо, Анатолій Козак 29 липня планував йти у візовий центр. Близько 11-ї того дня він потрапив під колеса «Мерседеса» неподалік дому, просто на пішохідному переході, що на проспекті Злуки. Чоловіка госпіталізували. Проте згодом з’явилася інформація, що потерпілий самовільно покинув лікувальний заклад. Наступного дня вранці Анатолій Козак помер. Його родичі тепер шукають винних у трагедії.

  • У лікарні чоловікові встановили попередній діагноз – закрита черепно-мозкова травма, гематома скроневої ділянки, забій поперекового відділу хребта, - розповідає Олександр Богомол. – До нього прийшла дружина. Чоловік написав відмову від госпіталізації і поїхав додому.

Стан здоров’я потерпілого погіршився о 16 годині. Дружина, за словами поліцейського,  знову викликала швидку. Медики доставили пацієнта до лікарні.

  • Там встановили додатковий діагноз – політравма, забій головного мозку важкого ступеню, закрита травма грудної клітки, - додає пан Богомол. – Відтак, 30 липня чоловіка госпіталізували, але о 8.25 потерпілий помер у лікувальному закладі. Зрозуміло, що ми будемо проводити розслідування і самої дорожньо-транспортної пригоди, адже з цього приводу порушили кримінальне провадження, і також будемо досліджувати дії лікарів.

Отже, правоохоронці прагнуть встановити, наскільки професійно і якісно Анатолію Козаку надавали медичну допомогу.

  • Скаргу на дії лікарів від дружини потерпілого ми вже отримали, - продовжує поліцейський. – Службове розслідування також проведуть в управлінні охорони здоров’я. Призначена комплексна судово-медична експертиза. На жаль, є така ситуація. Невчасно надали допомогу, бо не діагностували відразу всі тілесні ушкодження. Відтак – людина померла…

До речі, міський голова Тернополя 3 серпня підписав розпорядження про створення спеціальної комісії. Її представники мають встановити: винні чи не винні медики у смерті Анатолія Козака. Ініціював створення комісії і перевірку факту депутат міської ради Андрій Шкула.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео