Володимиру Трушу у Тернопільській обласній раді влаштували холодний душ (відео, фото)

Одним із найцікавіших на сесії Тернопільського обласної ради було питання про звіт голови обласної держадміністрації (ОДА) Володимира Труша. Не дивно, що на це витратили найбільше часу на засіданні 6 липня. 

Нагадаємо, такої доповіді очільника вимагали представники кількох фракцій. Серйозні наміри політиків підтвердили їхні численні запитання. Адже сам звіт тривав близько 19 хвилин, а блок, де Володимира Труша «допитували», – понад 2 години. При цьому було помітно, що зі всіма особливостями Тернопільщини очільник ще не ознайомився. Зокрема, з уст уродженця сусідньої Івано-Франківщини дуже різали вухо неправильні наголоси у назвах місцевих населених пунктів нашого краю.

Труш

Що цікаво, нещодавно Володимир Труш відзначив 100 днів на посаді. Урочистості тоді влаштували з ідеальними умовами для доповідача. Він зміг похвалитися усіма своїми здобутками. Натомість на сесії очільнику влаштували справді «холодний душ». Ба більше, його звинуватили і в невиплаті надбавок медикам, які борються із COVID-19, і в порушенні Конституції, і в обділенні відшкодуванням постраждалих від стихії тощо. Питання іноді торкалися таких тем, що не взагалі входять у компетенцію голови ОДА. Наприклад, доповідача запитували навіть про відсотки для кредитів, які передбачили для підприємців на державному рівні, а також – про стоянки для важковагового транспорту на міжнародних трасах і не тільки.

– Для мене є очевидним, що боротьбу із COVID-19 ви провалили, як і не змогли належно відповісти на виклики, пов’язані із паводком, – каже депутат Богдан Яциковський. – Пустими ваші слова виявилися і щодо обласної інфекційної лікарні, на жаль… Є інформація, що ви збирали кошти з бізнесу на боротьбу із коронавірусом. Тому мене цікавить, скільки коштів зібрали і як їх витратили?

Депутати

На усі ці закиди пан Труш намагався відповідати. І варто визнати, що без відповіді не залишилося жодне питання, озвучене депутатами. Однак не всі відповіді очільника місцевих політиків задовольнили. Словом, картина була очікуваною. У кулуарах ще до засідання говорили, що звіт голови ОДА планують «зарубати».

– Бюджет за півріччя не буде виконаний, там є щось 94%. Економіка – у не надто хорошому стані, – каже Володимир Болєщук. – Як ви плануєте цю проблему вирішувати? Адже те, що роблять на рівні держави, – це смішно…

Згодом відбувалося ще й обговорення на рівні представників фракцій. Але це Володимира Труша не врятувало. Врешті «за» його звіт проголосували лише 14 присутніх у залі депутатів. Зауважимо, у засіданні брали участь понад 40 політиків. Вони на сесії ухвалили низку господарських питань, а також у переліку були пункти, зокрема, щодо освітньої галузі.

Фото з трансляції 4-го засідання 14-ї сесії на сайті Тернопільської обласної ради

ВідеоГрошіФотоТернопільщинабюджетзвітдепутатисесіязасіданняобласна радаВолодимир БолєщукТеренБогдан ЯциковськийкарантинВолодимир Труш