Віра Олександрович

Коледжі назвали по-іншому і наказали дати гроші аеропорту «Тернопіль» (фото)

Сесія2

Блок важливих господарських питань сьогодні, 6 липня, обранці жителів Тернопільщини вирішили розглянути першим, а лише згодом – перейти до політичних заяв і звернень.

Зокрема, політики відразу внесли зміни і доповнення до «Програми розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на 2019-2021 рр.». На такий крок пішли, розглянувши клопотання Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс» і враховуючи  рекомендації постійної комісії облради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної і зовнішньоекономічної діяльності. Згідно із додатком, обласну держадміністрацію зобов’язали забезпечити реалізацію і фінансування заходів, передбачених вказаною програмою.

Президія1
Президія1

Нагадаємо, цього дня депутати створили відкриту міжфракційну групу «За майбутнє» і Тернопільський обласний центр сприяння територіальній обороні.

- Звертаю вашу особливу увагу, пленарне засідання ми проводимо під час карантину, - каже голова облради Віктор Овчарук. – Тому я прошу дотримуватися всіх заходів особистої гігієни. Зокрема, маска – обов’язкова! Всі, хто сьогодні не мають змоги бути у залі, можуть очікувати у холі. Коли будуть звучати питання і звернення, які їх стосуватимуться, ми будемо причетних запрошувати сюди. Тобто висловитися, поінформувати зможуть усі, в кого виникне потреба.

Також депутати підтримали рішення про перейменування цілої низки навчальних закладів. Наприклад, Чортківський державний медичний коледж перейменували на Чортківський державний медичний фаховий коледж, а Кременецький медичний коледж імені Арсена Річинського - на Кременецький медичний фаховий коледж ім. А. Річинського.

Окрім того, політики підтримали перейменування Теребовлянського коледжу культури і мистецтв і Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О. Барвінського на Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв та Чортківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. О. Барвінського, відповідно.

Врешті сесія погодилася перейменувати і Тернопільський музичний коледж ім. С. Крушельницької на Тернопільський мистецький фаховий коледж ім. С. Крушельницької. Принагідно затвердили і Статут цього навчального закладу у новій редакції.

Депутати1
Депутати1

Позитивним було і рішення «Про впорядкування умов оплати праці (визначення розміру посадового окладу) керівників закладів охорони здоров’я-об’єктів спільної власності». У залі знайшлося 38 «за». У документі йдеться (цитуємо): «Затвердити розроблені на підставі постанови Кабінету Міністрів «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств» показники для визначення розмірів посадових окладів керівників закладів охорони здоров’я – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області, які діють в організаційно-правовій формі комунальних некомерційних підприємств".

Без проблем затвердили депутати і ще ряд статутів комунальних підприємств, передавальних актів та інших господарських питань. Причому голосів «за» у залі щоразу було від 37-ми до 40-ка. Окрім того, депутати – 40 «за» - внесли доповнення і зміни до свого рішення від 15.10.2015 р. «Про обласну відзнаку – звання «Почесний громадянин Тернопільської області». Щоправда, текст доповнили пропозиціями постійної комісії із питань культури.

Депутати2
Депутати2

Скажімо, «за» передачу Університетській лікарні Станції комплексної допомоги були 39 депутатів, а затвердження нового Статут дитячо-юнацької спортивної школи з літніх видів спорту підтримали навіть 41.

До речі, 4-те засідання 14-ї сесії Тернопільської облради проходило у конференцзалі на вул. Грушевського, 8. У порядку денному відразу було понад 60 пунктів. Ще із десяток депутати додали «з голосу». Через проблеми, що виникли у Тернопільського інтернет-провайдера «Колумбус», трансляцію засідання врешті припинили. Тому кореспондент «Терену» зміг оцінити події лише за записом. Докладно про це читайте згодом.

Фото з трансляції 4-го засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради на сайті 

Вибір читачів за тиждень

Відео