Вся земля Тернопільської громади знову потрапить до рук Андрія Шкули? (фото)

Проект рішення Тернопільської міської ради «Про затвердження персонального складу постійної комісії міської ради з питань регулювання земельних відносин та екології» нарешті з’явився на офіційному сайті мерії.

Як стало відомо 11 березня, автором такої пропозиції є особисто міський голова Сергій Надал.

Президія

Нагадаємо, депутати із кількох фракцій під час двох останніх сесії ставили перед мером питання про утворення такої комісії, адже вона припинила свою діяльність ще 5 жовтня 2018 року. Відтоді повноваження із ухвалення земельних питань поклали на постійну комісію із питань містобудування (голова – Наталія Паньків). Тривати так довго не могло. Тим паче, кілька депутатів почувалися «за бортом».

– Я просив би оформити протокольним дорученням або іншим чином, щоб на наступну сесію було винесене питання щодо комісій, – зауважив колишній голова земельної комісії Андрій Шкула у «Різному» на сесії 22 лютого. – Адже сталося так, що 8 депутатів нині не працюють в комісіях. Це – не є здорово, не є нормально…  

Власне, в оприлюдненому проекті рішення якраз і вказано: «Шкула Андрій Петрович – голова комісії з питань регулювання земельних відносин та екології». Втім, її персональний склад ще не відомий. У проекті цього немає.

Шкула_зал

– Отримав від колег-депутатів і міського голови пропозицію знову очолити «земельну комісію», – коментує для «Терену» Андрій Шкула. – Нагадаю, тепер вона матиме повноваження і в екологічних питаннях. Чи хочу головування? Питання – неоднозначне. Я ще навіть складу комісії, тобто людей, з якими працюватиму, не бачив. І голову, і склад комісії затверджують на сесії, тому ще ніхто і нічого не вирішив.  

Щодо самої роботи голови, то, за словами пана Шкули, вона – дуже непроста. Адже земельних питань – найбільше серед тих, які розглядають на сесії.

– Приміром торік, тобто до ліквідації «старої» комісії, ми провели три десятки засідань, дали висновки і рекомендації до майже тисячі проектів рішень, розглянули понад сто звернень громадян, – пригадує депутат. – А тепер, коли створили МТГ і долучили села, земельних питань буде ще більше...

До речі, розпорядження про скликання 33-ї сесії міської ради – ще немає. Втім, серед підготовлених на неї проектів уже є чимало цікавих (читайте ТУТ і ТУТприм.).

Фото авторки і з відкритих джерел

ТернопільщиназемляСергій Надалміська радасесіяТеренАндрій Шкуларішенняземельна комісіяНаталія Паньків