10 віртуальних музеїв світу, які тернополяни можуть відвідати під час карантину. Частина 6 (фото)

14_main

Карантин продовжено. А отже тривають і наші віртуальні екскурсії. Сьогодні представляю вам шостий десяток унікальних музеїв, які можна відвідати з дому. 

Великобританія, Музей класичної археології (Кембридж)

museum-of-archaeology
museum-of-archaeology

Один з восьми музеїв Кембриджу. Представлений як окрема гілка Музею археології і антропології.

Великобританія, Музей археології і антропології (Кембридж)

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«283849,283850»]

Один з восьми музеїв Кембриджу. Заснований 1884 року. Експозиція музею висвітлює історію людства з моменту виникнення першої людиноподібної істоти й до сьогодні.

Великобританія, Галерея Саатчі (Лондон)

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«283857,283858,283859,283860»]

Галерея сучасного мистецтва. Колекція Саатчі, і, отже, експозиції галереї, пройшли через певні фази розвитку, – починаючи з художників США і течії мінімалізму, руху «Молоді британські художники» на чолі з Деміеном Херстом. Потім виключно живопис, знову сучасне мистецтво Америки – виставка «США сьогодні» в Королівській Академії в Лондоні. У 2008 році – виставка сучасного мистецтва Китаю, якою відкрився новий виставковий зал галереї, що розташувався в резиденції герцога Йоркського.

Усі експозиції можна побачити віртуально.

Люксембург, Нацiональний музей iсторії i мистецтва

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«283962,283963»]

Iсторичний, археологічний і художній музей у столиці Люксембургу призначений для показу творів мистецтва, артефактів з усіх епох люксембурзької історії.

Люксембург, Нацiональний музей сучасного мистецтва

93626901
93626901

Велика частина експонатів створена живописцями, фотографами, дизайнерами, художниками-графіками і архітекторами Люксембургу та сусідніх країн. Кілька разів на рік тут проводять виставки відомих митців сучасності.

Нідерланди, Амстердам – Державний музей, Rijksmuseum

Rijksmuseum_Amsterdam
Rijksmuseum_Amsterdam

В музеї є художня колекція (картини, скульптури і декоративне мистецтво, мистецтво країн Азії), історична колекція (археологічні артефакти, картини, скульптури, одяг) і зібрання малюнків, гравюр і фотографій. Основу художньої колекції складають численні роботи голландських майстрів XV-XIX століть. Зокрема, представлені відомі майстри XVII століття, в першу чергу, Рембрандт, Вермеєр і Хальс, а також де Хох, Стен, Рейсдаль, ван дер Гельст, ван Скорел та інші.

У 2013 році завершились реставраційні роботи.

Нідерланди, Гаага – Королівська художня галерея, Mauritshuis

Маурицхёйс,_Гаага
Маурицхёйс,_Гаага

Картинна галерея з невеликим, але добірним зібранням полотен голландських художників «золотого століття» – Йоганнеса Вермеєра, Рембрандта ван Рейна, Яна Стіна, Паулюса Поттера і Франса Халса. Також виставлені декілька робіт Гольбейна Молодшого.

Нідерланди, Лейден – Національний музей старовини

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«283973,283974,283975»]

Вся експозиція музею впорядкована на шість розділів: «Єгипет» – займає перший поверх, «Рим», «Греція», «Етруски», «Близький Схід» – розташовані на другому поверсі, «Ранні Нідерланди» – 3 поверх.

Унікальністю оформлення експозицій є наявність історичних персонажів, т.з. «гіди з минулого». Іноді це боги, іноді - видатні персони тих часів, а іноді - звичайні громадяни Римської імперії. Такі «гіди» розташовуються в спеціально сконструйованому для них інтер’єрі, в якому відтворені моделі житлових приміщень, архітектурні і пейзажні картини. На додаток до всього їх розповідь супроводжується звуковими фрагментами, що рухаються світловими силуетами на стінах і інтерактивними комп’ютерними програмами.

Вартість екскурсії - від 12 євро, однак в інтернеті все безкоштовно.

Нідерланди, Амстердам – Музей тропіків

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«283976,283977»]

Музей знайомить з життям в тропічних і субтропічних регіонів Землі: Індії, Південно-Східної Азії та Південної Америки. Тут досконально відтворений колорит місць: хатини тубільців, східні базари та навіть місцеві запахи й звуки.

Нідерланди, Лейден – Національний музей етнології

xsandriel-cc-by-sa-museum-volkenkunde-in-leiden
xsandriel-cc-by-sa-museum-volkenkunde-in-leiden

Етнологічний музей, розташований у голландському місті Лейден. Разом з Музеєм Африки у місті Берг-ен-Дал та Тропенмузеумом в Амстердамі є частиною Національного музею світової культури. Створений шляхом об'єднання двох колекцій етнографічних раритетів: так званого Королівського зібрання рідкостей та японської колекції (лат. Museum Japonicum) Філіпа Франца фон Зібольда.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео