Віра Олександрович

156 мільйонів – підприємцям із Тернопільщини ці гроші повернули

гроші1

Аж 62 суб’єкти господарювання із Тернопільської області уже заявили бюджетне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) на розрахунковий рахунок у сумі 172 млн грн.

Торік ця сума у січні-травні становила 87 млн грн, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- На початку червня цього року платникам податків області уже відшкодували із держбюджету на розрахунковий рахунок 156 млн грн ПДВ, тоді як торік ця сума становила 55 млн, - уточнили у податковій.

При цьому, за результатами проведених перевірок, податківці із початку цього року упередили 0,1 млн грн заявленого до відшкодування ПДВ.

- Загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ наразі становить 50 млн грн, - додають у податковій. - Причому 39 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, за вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів. Ще 11 млн грн – на стадії судового і адміністративного розгляду.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео