Ростислав Фук

16-річний велосипедист потрапив під колеса авто в Тернополі

Неповнолітній перетинав пішохідний перехід на велосипеді

Дві аварії, в яких постраждали пішоходи, трапилися на дорогах Тернополя 19 червня. В обох випадках люди перетинали проїжджу частину дороги по пішохідних переходах, але з порушенням правил, повідомляють у відділі комунікації поліції області.

Порушив правила та потрапив до реанімаційного відділення 16-річний тернополянин. Хлопця на нерегульованому пішохідному переході збив автомобіль Volkswagen Т4. За попередньою інформацією, неповнолітній перетинав проїжджу частину дороги на велосипеді.

З травмами до лікарні бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала також 56-річну жительку Кременеччини. Жінка близько 9:00 потрапила під колеса маршрутного автобуса.

При виїзді слідчо-оперативної групи Тернопільського райуправління поліції з'ясувалося, що потерпіла переходила дорогу на червоний сигнал світлофора. У водія взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Він був тверезий.

За даними фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження відповідно до статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують, що недотримання правил дорожнього руху - одна з причин травмування та гибелі людей.

Пам'ятайте, що «Пішохідний перехід» і зебра не завжди гарантують, що авто вчасно зупиниться. Причин цього може бути безліч, тому не можна виходити на дорогу зненацька, навіть на пішохідному переході, – кажуть поліцейські.

Велосипедист, перетинаючи дорогу, повинен спішитись та перейти її як пішохід. Це саме стосується любителів скейтів чи самокатів.

Якщо загорівся червоний колір світлофора – це означає, що пішоходу необхідно чекати. Суворо заборонено переходити дорогу навіть тоді, коли машин немає. Автомобіль може виїхати будь-якої секунди.

Читайте також: Вдарився головою об асфальт: на Тернопільщині загинув велосипедист

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео