Ростислав Фук

18-річна жителька Тернопільщини втратила понад 30 тис. грн, повіривши оголошенню з інтернету

Дівчина перейшла за посиланням та ввела банківські персональні дані

Картка

31 000 гривень зникло з карткового рахунку 18-річної жительки Борщівської громади, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Заявниця розповіла обставини події: в інтернеті вона знайшла публікацію про можливість отримання грошової допомоги переселенцям від благодійної організації. Дівчина перейшла за посиланням та ввела банківські персональні дані. До неї зателефонували та попросили підтвердити вхід в мобільний додаток, що вона й зробила. За певний проміжок часу заявниця отримала сповіщення про списання 31000 гривень.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції застерігають, що не потрібно довіряти всій розміщеній в мережі Інтернет інформації. Оформляти грошові виплати потрібно лише за допомогою офіційних ресурсів. Потрібно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс. Не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Слід пам’ятати, якщо ж фінансову інформацію розголошено,  необхідно негайно звернутись до банку та заблокувати картку, - йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео