30 тисяч подарувала шахраям жителька Шумського району. Про існування цих грошей вона не здогадувалася сама

ecommerce-kHJC--621x414@LiveMint

Жертвою махінацій стала мешканка села Великі Дедеркали. Жінка власноруч перерахувала невідомим гроші з банківської картки. Про те, що її обдурили вона дізналася завдяки смс, в якому була інформація, що 30 тисяч гривень успішно переведено на інший рахунок.

За допомогою шумчанка звернулася до поліції. Як стало відомо, про існування такої великої суми на її картці вона і не знала. Уже при перевірці стало відомо, що свого часу жінка потрапила у аварію, але мала оформлену страхівку. Саме ці гроші, в розмірі тридцяти тисяч гривень, наприкінці грудня були зараховані на її електронний гаманець. Проте жодних сповіщень від страхової компанії чи банку вона не отримувала, пише dosie102.te.ua.

31 січня близько 15:00 до неї зателефонувала невідома особа, яка представилася працівником фінустанови. Жінка каже, що невідомий знав номер її особистого рахунку, оскільки називав його, а вона звірялася. Потім почали надходити смс-повідомлення та інші рекомендації, що за чим натискати і що вводити.

Як результат - вона втратила 30310 гривень. Працівники перевіряють і номери, з яких телефонували та приходили повідомлення, і картковий рахунок, куди пішли кошти. Подія внесена в ЄРДР за статтею 190 частина 1 ККУ - шахрайство.

Вибір читачів за тиждень

Відео