Тамара Коблик

31 грудня в історії Тернопільщини

31

Цього дня народилися:

Костенко Ігор (1991, Зубрець, Бучацький район — 20 лютого 2014, Київ, Україна) — український журналіст, студент-географ, активіст Євромайдану, дописувач української Вікіпедії. Загинув під час протистояння на вулиці Інститутській. Герой України.

костенко (Copy)
костенко (Copy)

Левицький Володимир (1872, Тернопіль — 13 липня 1956, Львів) — український математик. Доктор філософії. Професор Львівського університету. Голова, дійсний член НТШ.

Левицький_Володимир_Йосипович (Copy)
Левицький_Володимир_Йосипович (Copy)

Павлик Віктор (1965, Теребовля) — український співак, артист мистецької агенції Територія А, гітарист, Народний артист України.

павлік (Copy)
павлік (Copy)

Цей день в історії Тернопілля:

31 грудня 1918 року – Уряд ЗУНР спеціальним поїздом переїхав з Тернополя у Станіславів (тепер – Івано-Франківськ). У Тернополі Уряд перебував з 23 листопада 1918 року.

31 грудня 2001 року – помер український поет, публіцист, перекладач тернополянин Борис Демків. Одна з його пісень «Квіти ромену» стала шлягером у 1960-1970-х роках, а платівка з нею вийшла мільйонним тиражем.

Сьогодні – останній день року.

Отже, рік має властивості коли-небудь таки закінчуватися і останній день року, що минає в історію, може стати одним з найцікавіших днів у цьому році. Не секрет, що більшість з нас саме в цей унікальний день знаходяться в якомусь передчутті чогось доленосного і яскравого, підводять підсумки і впритул зайняті підготовкою до події, яка очікує нас на рубежі, між 23:59:59 і перших секунд року Нового. Цього року це, як ніколи, актуально.

0_1727af_79e8203c_orig
0_1727af_79e8203c_orig

Від щирого серця вітаємо Вас з Новим роком! Нехай всі Ваші мрії втіляться в реальність, життя буде ідеальним, а будинок переповнений радістю і достатком. Бажаємо, щоб у Новому році було багато щасливих світлих днів, щоб близькі любили і радували, здоров'я міцніло, багатство прибувало, радість переповнювала, а любов окриляла.

У цей День для всіх нас приготований принаймні один подарунок - унікальне чудо і явище, рубіж, коли рік приходить на зміну року, коли відбувається щось життєствердне і підбадьорююче для всіх нас, що закликає нас рухатися далі, не зупинятися на досягнутому і прагнути до кращого. Бажаємо вам бути уважними і будьте обережні, щоб не втратити цей момент. З наступаючим Вас! Ваших друзів і знайомих! Ваших близьких і родичів! Зі святом!

Іменини сьогодні святкують Зоя, Клавдій, Максим, Семен, Севастян.

Вибір читачів за тиждень

Відео