Орест Сарматський

В українців можуть конфісковувати землю (Агроновини)

1301 (Copy)

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру зможе подавати до суду позови про конфіскацію земельних ділянок.

Про це заявив міністр аграрної політики Роман Лещенко під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради, повідомляє пресслужба ВРУ. За його словами, по-перше, конфіскувати ділянку можуть у разі порушення вимог щодо граничної площі земель сільськогосподарського призначення, які можуть бути у власності однієї особи. По-друге, конфіскація можлива у випадках, коли власник був зобов’язаний відчужити її (купівля-продаж або дарування) відповідно до закону, але ділянка не була відчужена.

Як зазначив Роман Лещенко, також в Україні проводитимуть перевірки, які визначають особу набувача земельної ділянки та встановлюють кінцевого бенефіціарного власника — юридичної особи. Міністр аграрної політики наголосив, що також будуть перевірки покупців землі на належність до переліку осіб, пов’язаних із провадженням терористичної діяльності та людей, проти яких були запроваджені спеціальні економічні заходи та санкції.

- За результатами перевірки нотаріус зобов’язаний скласти відповідний протокол, де зазначається інформація про відповідність або невідповідність вимогам земельного кодексу та рішення, яке ухвалено за результатами перевірки. У разі виявлення порушень відповідний орган буде звертатися до суду про конфіскацію відповідної земельної ділянки, — резюмував Роман Лещенко.

Нагадаємо, після запуску вільного ринку землі в Україні з 1 липня землевласникам не варто квапитись з продажем своїх ділянок. Таку пораду дала експертка з земельних питань Еліна Юрченко.

Джерело: https://kurkul.com

 

В Україні збудують найбільшу в Європі ферму з вирощування креветок

На Тигульському лимані розпочалося будівництво найбільшої в Європі ферми з вирощування морських креветок. Про це повідомив директор компанії Аквакультура Vismar Aqua Любомир Гайдамака у Facebook.
-Ми офіційно почали будівництво найбільшої ферми в Європі з вирощування морської креветки ваннамей у Миколаївській області на березі мальовничого лиману Тилігул, — написав він.

Господарство запроєктовано за принципом повного циклу: * сучасний комбікормовий цех потужністю 6000 т екструдованого корму на рік; * інкубаторій на 5 мільйонів личинок в місяць; * товарне виробництво потужністю 500 т на рік; * переробка до 2000 т на рік. Любомир Гайдамака додав, що на черзі проєктування інкубатору з морських видів риби (лаврак, дорадо, барамунді, групки та інші), мальковий цех, товарне вирощування до 1000 тон у першій черзі. Він зазначив, що також тут будуть виробляти спеціальний корм. У перспективі інвестор планує відкрити цех по вирощуванню мальків для рибних господарств.

Джерело: https://kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео