Орест Сарматський

50% продуктів в Україні – фальсифікат або контрафакт (Агроновини)

2401 (Copy)

50% продуктів в Україні – фальсифікат або контрафакт, – Дорошенко

Кожен другий продукт в Україні є контрафактним або фальсифікованим. Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив директор української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляє АgroРolit.com.

 - На сьогодні кожен другий продукт, який ми з вами бачимо в магазині або на ринку, є або контрафактним, або фальсифікованим. Природно, те ж саме потрапляє дітям на обіди або на сніданки в школи, – повідомив він.

Йдеться про всі без винятку продукти харчування, продовжив Дорошенко.

- Просто в певних категоріях продуктів цей відсоток ще вищий. Якщо ми говоримо про більш дешеві продукти – там може бути менше. Але, в середньому, кожен другий продукт є проблемним. І ці продукти доходять до дітей не тільки вдома, а й у школі, що погіршує рівень їхнього життя і здоров'я, – повідомив він.

Європейський ринок чинить спротив українському агроекспорту

Євросоюз надав Україні невелику квоту на яєчні продукти, але навіть це викликало хвилю опозиції від промислових асоціацій в Польщі та інших країнах ЄС. Про це заявив власник агрохолдингів Ukrlandfarming Олег Бахматюк, повідомляє Latifundist.com.

Однак, на його думку, ринок зерна є менш складним, оскільки він відкритий в Іспанії і Італії.

- Ми зацікавлені в ринку яєць. Ми можемо випускати яйця і яєчні продукти високої якості за низькими цінами, але поки ми стикаємося з опором, ми мало що можемо зробити. Ми вдячні, що ЄС відкрив свій високомаржінальний ринок для української сільськогосподарської продукції. Але ми не можемо боротися самі по собі, Україні дуже потрібні прихильники сприяння торгівлі, – прокоментував він.

2402 (Copy)
2402 (Copy)

Ринок Європейського союзу є надзвичайно складним, але важливим для українського агробізнесу. ЄС захищає внутрішні ринки, коли мова йде про імпорт харчових продуктів.

- Україна за останні чотири роки була змушена шукати можливості за межами російського ринку. Ми вивчаємо Азію, традиційні ринки, такі як Близький Схід і Африка, а також розглядаємо ЄС, який, мабуть, є найбільш складним ринком для входу. Разом з тим, Україна зараз успішно втілює свої плани, – зазначає Олег Бахматюк.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео