Орест Сарматський

Понад 30% витрат аграріїв ідуть на міндобрива (Агроновини)

добрива

Міндобрива займають майже 31% в структурі витрат агропідприємств в Україні. Про це заявив заступник міністра аграрної політики і продовольства Володимир Топчій на прес-конференції «Посівна-2019: поточний стан та прогнози», повідомляє latifundist.com.

Нагадаємо, що в Україні на сьогодні є необхідна кількість поживних речовин, добрив для проведення весняно-польових робіт.

- Українські аграрії істотно збільшили використання мінеральних добрив. Якщо 8 років тому вони в середньому використовували 24 кг діючих речовин на 1 га, то сьогодні — 123 кг. До слова, міндобрива займають майже 31% в структурі витрат агропідприємств, — прокоментував Володимир Топчій.

Торік Україна імпортувала овочів майже на $20 млн

У минулому 2018 році Україна імпортувала овочів вагою 15, 5 тис. т вартістю майже $20 млн. Про це повідомили у Державній фіскальній службі України у відповідь на запит УНН.

Нагадаємо, що за час дії зони вільної торгівлі з ЄС експорт агропродукції з України до цього регіону збільшився в 1,5 рази.

- За даними митної служби, у 2018 році в Україну було ввезено 15 514 тонн овочів, свіжих або заморожених, вартістю 18 613 000 доларів, – йдеться у повідомленні.

2301 (Copy)
2301 (Copy)

Зазначається, що обсяги поставок зерна кукурудзи на зарубіжні ринки за 2018 рік у вартісному вимірі становили $9,4 млн, а частка насіння кукурудзи у вітчизняному експорті склала близько 85%. Основними країнами-споживачами цього виду насіннєвого матеріалу є країни СНД – Білорусь, Молдова, Грузія та Казахстан.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео