Оксана Бучко

Представниця команди «За майбутнє» вважає дистанційне навчання не проблемою, а вікном можливостей

120366948_170054411394184_1892237825621793534_o

Виконувачка обов’язків начальника відділу освіти Кременецької РДА Надія Нікітович знає із власного досвіду, що таке кризовий менеджмент в освітніх заходах під час карантину. Дистанційне навчання вважає чудовою можливістю йти вперед у час назрілих змін. Свої стратегічні здібності Надія Нікітович хоче використати у політиці. Вона є кандидаткою у депутати Тернопільської обласної ради від політичної сили «За майбутнє».

Сім фактів про кандидатку  публікує група «Тернопільщина За майбутнє»:

1. Закінчила Тернопільський педагогічний університет за спеціальністю «українська мова та література». Розпочинала свій трудовий шлях вчителем сільської школи у селі Раславка Кременецького району. Згодом була заступником директора з навчально-виховної роботи, а з 2009 року прийшла на посаду головного спеціаліста відділу освіти, нині виконує обов’язки начальника відділу освіти Кременецької РДА.

2. Надія Володимирівна уже більше десяти років розвиває освітню галузь Кременеччини. Скромно зауважує, що робить це не сама, а з командою прогресивних і вмотивованих людей. Колеги ж бачать у ній не лише сильну особистість та  харизматичного лідера, який уміє ухвалювати рішення й відповідати за них, але й чудового стратега, який організовує й веде за собою команду.

3. Має велике бажання й прагнення до змін на краще.

– Тішуся тим, що впродовж останніх років у школах Кременеччини впроваджуються нові форми навчання, змінюється підхід до вивчення дисциплін, оновлюється матеріально-технічна база, – каже жінка. – У заклади освіти потрібно постійно вдихати нове життя. Якщо хтось думає, що все зміниться завтра, то він буде розчарований. Реформування будь-якої галузі в ідеалі – постійний процес… 

4. Кризовий менеджмент одна з сильних сторін Надії Нікітович.

– Цьогорічні «карантинні» весна та осінь стали викликом для закладів освіти, проте такі кризові моменти – це не лише нові виклики, а й вікно можливостей, час для назрілих змін, – переконана пані Надія. – Запуск платформ для дистанційного навчання, адаптація навчальних програм, навчання вчителів цифровим технологіям та забезпечення шкіл технікою,  – це завдання, які стали для нас пріоритетними. 

5. Вміє бачити у всьому позитив.

– Нема зле, щоб на добре не вийшло, – переконую і колег-вчителів, і дітей та їхніх батьків щодо ситуації з дистанційним навчанням. – Засідання атестаційної комісії у нас уже давно відбуваються онлайн, так само, як і наради з директорами. Позитивно мислити – означає бачити проблеми, виходячи з можливостей, а не перепон, – зазначає жінка. – Карантин закінчиться, а впроваджені інновації залишаться.

6. У 2014 році закінчила Тернопільський національний економічний університет за спеціальністю «магістр державної служби», магістерську роботу захистила з відзнакою.

7. Захоплюється українською поезією та історичною прозою. Серед улюблених поетів Василь Стус, Василь Симоненко, Володимир Самійленко. Ще зі студентських часів знає напам’ять понад два десятки поем Тараса Шевченка.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео