Орест Сарматський

80% фермерів позичають гроші у кредитних спілках, а не в банках (Агро-новини)

b29 (Copy)

Держава повинна спрямувати кошти  на підтримку кредитних спілок, які нині є основним джерелом кредитування для фермерів. Про це розповів голова Драбівської районної організації АФЗУ Валерій Перепелиця в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com. За його словами, умови кредитних спілок лояльніші, ніж у банках.

2901
2901

Попри те, що сьогодні часто критикують кредитні спілки, серед яких багато «фейкових», Валерій Перепелиця вважає, що проблема перебільшена.

«Є небезпека фейкових кредитних спілок, так само, як були проблемні банки. Але Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України обклала спілки такою звітністю, що їм не продихнути, тому «фейкових» майже немає. Багато є діючих спілок у рамках законодавства. І вони дійсно фінансові кооперації, а не «кишенькові», - каже він.

Держава повинна підтримати кредитні спілки, адже вони пропонують лояльніші умови кредитування, аніж банки. 80% фермерів кредитуються саме в них, але їхня вартість дещо зависока, підкреслив Перепелиця.

«Наразі 80% фермерів кредитуються в різних спілках, але вартість їхнього ресурсу - від 28% до 36% річних. Тому державі через компенсацію відсотків із бюджету слід би було підтримати їх», - розповідає він.

ЄС профінансує створення яблуневого кластеру в Україні

2902
2902

За фінансової підтримки ЄС на Вінничині створять кластер «Яблуневий шлях». Про це повідомляє Veжа.

Нагадаємо, канадці інвестують у будівництво кооперативного молокозаводу на Львівщині.

Кластер матиме на меті розвиток громад завдяки просуванню територій, пов’язаних із вирощуванням яблук і місцевої продукції з них.

Йдеться про організацію брендових фестивалів, створення й рекламу яблуневих туристичних об’єктів, туристичних маршрутів тощо.

Проект буде реалізовано на кошти ЄС у Барській та Северинівській об’єднаних територіальних громадах. Сума фінансування — 17 млн грн, які були виграні на європейському конкурсі з понад 300 представлених проектів.

Для українських виробників відкриється ринок Катару

2903
2903

Київ і Доха підписали договори щодо захисту інвестицій і відкриття ринків Катару для українських виробників. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Нагадаємо, українська продукція може вийти на ринок США.

Петро Порошенко під час офіційного візиту в Катар узяв участь у відкритті виставки Qatar International Agricultural Exhibition-2018 і повідомив, що у вівторок буде підписано низку двосторонніх документів.

Президент оглянув виставку, зокрема стенди, де представлені українські виробники. Разом із главою Української держави з роботою виставки ознайомилися прем'єр-міністр, міністр внутрішніх справ Катару шейх Абдулла бін Нассер бін Халіфа Аль Тані, а також міністр економки і торгівлі Держави Катар шейх Ахмед бін Джасім бін Мохаммед Аль Тані", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Вибір читачів за тиждень

Відео