80-річчя відзначила тернополянка, яка є однією із засновниць товариства політв’язнів

Коли Ганні Іванцовій було 6 років, її разом з мамою і старшою сестрою депортували в Сибір. Додому сім‘я змогла повернутись лише через 21 рік

Нещодавно 80-річчя відзначила тернополянка Ганна Іванцова. Вона є однією із засновниць та членкинею товариства політв’язнів. З нагоди ювілею пані Ганну привітали представники влади – міський голова Сергій Надал та перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Ганна Іванцова народилася 4 липня 1943 року. Її батько - Пантелеймон Слупський, був членом ОУН. За це радянська влада засудила його на 10 років. У січні 1950-го, коли пані Ганні було лише 6, її разом з мамою та старшою сестрою депортували в Сибір. Додому сім‘я змогла повернутись лише через 21 рік.

Працювала  Ганна Пантелеймонівна  на «Ватрі» і стала  однією із засновниць і членкинь товариства політв’язнів і репресованих у Тернопільській області.

Свої спогади виклала в книзі «Репресоване дитинство» та альманасі підприємства - «Ватра - сонячні кларнети». Також видала кілька книжок з віршами для дітей. Є активною членкинею Союзу українок та очолює її координаційну раду.

Для сучасників Ганна Іванцова - приклад для наслідування. Адже, незважаючи на постійні переслідування з боку тоталітарного режиму, вона продовжувала понад усе любити Україну! – зазначив Володимир Болєщук і побажав іменинниці міцного здоров‘я, Божого благословення та Перемоги.

Фото пресслужби Тернопільської міськради та Володимира Болєщука

Вибір читачів за тиждень

Відео