Тернопіль має на кого рівнятися

120436269_361332351914577_1454218571060144810_o

У Львові запустили новий сервіс прокату електросамокатів від компанії Kiwi. Про це повідомили у компанії 29 вересня цього року. Прокат працюватиме цілодобово, але спершу у тестовому режимі, аби вивчити попит на таку послугу.

Для користування сервісом необхідно завантажити додаток у смартфон. Він показує кількість вільних самокатів та зону їхнього використання. Діапазон вулиць, на яких можна кататися на самокатах Kiwi, сягає кінця проспекту Чорновола і АС-2, що на вул. Липинського і до вулиці Наукової. На карті позначено близько півсотні електросамокатів та рівень зарядки їхніх батарей.

Вартість оренди становить 15 грн за розблокування та 2 грн за кожну хвилину. Щоб покататись, треба: завантажити додаток Kiwi — Scooter Sharing для iOS чи Android; створити обліковий запис; дозволити додатку визначати твою геолокацію і дати доступ до камери; знайти найближчий самокат; зісканувати штрих-код і почати їхати.

Після користування – припаркувати самокат і сфотографувати його через додаток. Документи для користування пред’являти не потрібно.

Сама ж компанія Kiwi зареєстрована в Нідерландах у 2019 році, її заснували громадяни Туреччини Алі Хорзум і Юсуф Кая. Вони ж володіють українською дочірньою компанією — ТОВ Екстра Ваттс, яке займається прокатом електросамокатів Kiwi, засноване в Одесі теж у 2019.

В Україні цей сервіс запустили цього року спочатку в Одесі, нещодавно він запрацював і у Києві.

Попередньо було запущено перший у Львові прокат електросамокатів – Easy, його запустили 11 квітня. Вартість розблокування їхнього самоката становить 25 грн плюс 1 грн за кожну хвилину користування.

1
1

Фото: фейсбук-сторінка Easy та Ride Kiwi

Вибір читачів за тиждень

Відео