Віра Олександрович

Корвет «Тернопіль» мав би урочисто святкувати 16-й день народження (фото)

Міністр оборони України Анатолій Гриценко 16 лютого 2006 року в урочистій обстановці вручив прапор Військово-морських Сил України командиру корвета «Тернопіль» капітану 2-го рангу Сергію Ізотову. Він і підняв його над кораблем.

Тож цю дату цілком можна вважати днем народження відомого і рідного тернополянам судна. Адже наше місто брало над ним шефство.

Фото, яке капітан корвета зробив у 2013 році

Нагадаємо, найновіший корвет ВМС України був спущений на воду 15 березня 2002 року. Воював би на боці нашої держави й досі, якби під час вторгнення Росії до Криму не був захоплений російськими військами. Сталося це 20 березня 2014 р.

- Сьогодні свій 16-й день народження відзначає мій старий друг, який змінив моє життя назавжди! З днем народження, друже! – написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» один із колишніх командирів корвета Олексій Кирилов. - 16 лютого 2006 року на корветі «Тернопіль» підняли прапор Військово-морських Сил України.

Допис у Фейсбуці

Принагідно він поширив кілька світлин, на яких є корвет «Тернопіль». Додамо, дізнатися більше про це судно можна у «Вікіпедії».

Корвет «Тернопіль» брав участь у міжнародних навчаннях

Корвет «Тернопіль» був найновішим у складі ВМС України 

Наразі корвет залишається «у полоні». Зауважимо, жоден з членів екіпажу не перейшов на сторону РФ. Лише тодішній командир Максим Ємельяненко, а також частина військовослужбовців-кримчан написали рапорти і залишилися в Криму.

Фото зі сторінки Олексій Кирилов.

Вибір читачів за тиждень

Відео