Анастасія Кисіль

9-річна патріотка з Тернопільщини продала своє волосся, щоб допомогти захисникам

Дівчинка, яка все життя мала довге волосся, тепер звикає до короткої зачіски

9-річна Ольга Дацко з села Кам’янки Підволочиської громади відрізала своє волосся, яке було довжиною нижче пояса, щоб допомогти захисникам. Це рішення вона прийняла самостійно, хоча короткої зачіски ніколи не мала. Таким чином школярка заробила 8,5 тис. грн, які її мама одразу відправила місцевим волонтерам. 

Раніше у селі вона хотіла організувати “блокпост” на допомогу ЗСУ. Але у нас маленьке село, та й у нас не було часу допомогти їй у цьому. Потім вона прийшла і запитала у мене, чи можна обрізати волосся та продати його, а гроші віддати для ЗСУ. І я погодилася на цю ідею. Хоча їй всього 9 років, але деякі рішення вона вже приймає самостійно, а ми її підтримуємо, - розповіла Терену мама Олі Марія Дацко.

Короткої зачіски дівчина ніколи не мала

Оля з дитинства мала довге та густе волосся. Протягом всього життя їй лише підстригали кінці. Заради захисників дівчина обрізала 55 сантиметрів волосся вагою у 142 грами. Продали його за 8, 5 тис. грн.

Уже минуло кілька днів після того, коли обрізали волосся. Але на третій день, коли ми збиралися до церкви, я все ще кликала Олю заплітатися. Адже раніше ми витрачали на зачіску мінімум 15 хвилин, - пригадує мама дівчини. 

9-річна патріотка з Тернопільщини продала своє волосся, щоб допомогти захисникам

Улюбленою зачіскою Олі до стрижки був високий пучок. Тепер вона його зробити не може, але їй дуже подобається новий стиль, додає мама Марія. 

Тепер донька закладає волосся за вушка і каже, що їй так зручно. Ми вже придбали обручі, заколки, пов’язки, щоб волосся їй не заважало під час занять у школі, - каже жінка.

Читайте також: 6-річна Ангеліна з Тернопільщини обрізала довгі коси заради допомоги захисникам

Фото надані Марією Дацко

Вибір читачів за тиждень

Відео