Орест Сарматський

Аграріям відшкодують чверть вартості купленої нової с/г техніки (Агроновини)

0301 (Copy)

Після проходження та затвердження паспортно-кабінетної програми ми почнемо здійснювати виплати часткової компенсації вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва, – повідомив Олександр Задорожний, відповідальний за напрямок державної підтримки, під час Третього Агрополітичного  форуму від Агро-Продовольчої Ради та Всеукраїнського Конгресу Фермерів «Державна підтримка аграрного сектору 2020», пише agronews.ua.

- Наш директорат займається  програмою по компенсації вартості сільгосптехніки. Раніше ми формулювали лише  перелік. Зараз після реорганізації Міністерства ми повністю  ведемо цей  напрям. Формуємо реєстри і будемо здійснювати компенсацію, - сказав Задорожний.

За його словами, Програма зарекомендувала себе з позитивної сторони: оновлення основних виробничих фондів аграріїв, збільшення частки вітчизняної техніки на внутрішньому ринку, створення нових робочих місць як і з боку сільгоспвиробників, так і з боку виробників сільгоспмашинобудування.

Експорт борошна з України перевалив за 290 тисяч тонн

0302 (Copy)
0302 (Copy)

Обсяг експорту зернових культур з України з початку 2019/20 МР станом на 24 квітня 2020 р склав майже 49 млн т, що на 8,25 млн т (або на 20,7%) вище за показник минулого року (40,7 млн т).

Про це свідчать дані Державної фіскальної служби, йдеться в повідомленні Інформаційно-аналітичного порталу АПК України.

Так, пшениці з початку сезону експортовано майже 18,53 млн т, що на 4,5 млн т або 32% вище торішнього обсягу.

Разом з тим, експорт українського борошна вийшов на 290,2 тис. т, що на 25,7% більше, ніж роком раніше.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео